Григор Димитров изтръгна ненужно драматична победа над Иля Ивашка и

...
Григор Димитров изтръгна ненужно драматична победа над Иля Ивашка и
Коментари Харесай

Григор Димитров се справи със себе си за 1/4-финал в Женева

Григор Димитров изтръгна излишно трагична победа над Иля Ивашка и се класира за 1/4-финалите на тенис шампионата от категория " АТР 250 " в Женева (Швейц, €419 470). Поставеният под №4 българин, който по право почива на старта на главната скица, във II кръг надви над беларуския квалификант с 6:4, 6:4 след час и половина борба на клей.

Мачът на централния корт се забави с над три часа, откакто съвсем през целия следобяд на швейцарския град валя дъжд. И можеше да завърши надалеч по-бързо и доста по-убедително за първата ни ракета (№20 в света).

В началото на въобще първата среща между тях двамата противници проучваха играта си. Всеки от двамата вземаше подаванията си до 10-ия гейм, в който 30-годишният хасковлия осъществя решителен пробив за 1-0.

Това сложи началото на серия от общо седем следващи гейма за Григор, извела го до задатък от 5:0 във втората част. Последва неуместен спад в играта на Димитров, разрешил на Ивашка освен да вземе почетен гейм, само че и да избави два следващи мачбола при сервис на българина и да осъществя два следващи пробива в подаването му.

Все отново някогашният №3 в света съумя да затвори дуела след 1:31 ч. игра с третия си мачбол, пристигнал при 15:40 в сервиса на беларусина в 10-ия гейм на втория сет. За място на 1/2-финалите Григор Димитров ще играе против Пабло Куевас (Ур) или Артур Казо (Фр).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР