Григор Димитров изненадващо отпадна още в първия кръг на турнира

...
Григор Димитров изненадващо отпадна още в първия кръг на турнира
Коментари Харесай

Гришо отпадна изненадващо на първия кръг в Дубай

Григор Димитров изненадващо отпадна още в първия кръг на шампионата в Дубай, откакто загуби с 6:4, 5:7, 4:6 от международния №117 Малек Джазири. Българинът започва шампионата като подложен под №1 и голям любимец за трофея, само че в дуела с Джазири показва, че към момента не е възобновен от заболяването, която не му разреши и да бъде конкурентен на Роджър Федерер на финала в Ротердам.
 
В хода на дуела играта на Григор последователно се утежняваше, придвижването му по корта не бе на нужната висота, а 12-те двойни неточности бяха прекалено много за класата на №4 в света. В същото време Джазири усети огромната опция, която се открива пред него, ставаше все по-агресивен, излизаше самоуверено на мрежата, а в това време се възползваше съвършено и от неточностите на противника, с цел да стигне до най-голямата победа в своята кариера.
 
Началото на дуела обаче не предвещаваше това, което щеше да последва. Григор пропусна три шанса за пробив още в първото подаване на противника, а на собствен ред играеше съвършено на сервис. Джазири също стабилизира играта в своите подавания, само че пък в решителния миг при 5:4 за противника тунизиецът се пропука и направи две двойни неточности, с които Григор стигна до триумфа в сета.
 
Само че някои отрицателни сигнали от първата част като двойните неточности на Димитров и експанзията на Джазири се ускориха във втория сет. До 3:3 играта бе равностойна, само че Джазири изглеждаше все по-добре на корта. В седмия гейм Григор отрази първия въобще брейкбол в подаването му в мача, само че проблемите в сервиса на българина занапред започваха. При 4:4 той отрази още три брейкбола, само че напъните на тунизиеца бяха възнаградени и той най-накрая проби за 6:5. Димитров заигра по-освободено в идващия гейм и имаше късмет за рибрейк. Само че Джазири се оправи, след което осъществя първия си сетбол.
 
В третия сет тунизиецът продължи да играе доста въодушевено и нападателно. Григор показва предпочитание въпреки всичко да се пребори за успеха, само че сякаш физическите сили не му разрешиха да даде нужния отпор. Ключов се оказа шестият гейм, в който Димитров пропусна два брейбола за 4:2. Вместо това в идващия гейм Джазири реализира пробив на 0. При 5:3 №117 в света имаше два мачбола в подаването на противника. Гришо съумя да ги отрази с хубави сервиси, а в следствие си обезпечи и опция да върне пробива в последния миг. Но както се случи и във втората част, Джазири не трепна, а по-късно осъществя третия мачбол, с цел да си обезпечи огромната победа и място във втория кръг, където го чака Робин Хаасе. За Димитров пък следва пътешестване към Съединени американски щати, където през март ще взе участие на първите два Мастърс шампионата през годината - в Индиън Уелс и Маями.
 Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР