Григор Димитров изигра среща на много високо ниво и имаше

...
Григор Димитров изигра среща на много високо ниво и имаше
Коментари Харесай

Гришо отпадна във Виена

Григор Димитров изигра среща на доста високо равнище и имаше всички шансове да преодолее за втора поредна година съпротивата на Стефанос Циципас във Виена, но лидерът в схемата на АТР 500 шампионата се оказа по-решителен във значимите моменти и се наложи със 7:6 (6), 6:4.
Срещата стартира с високоскоростна замяна от главната линия, която топ поставеният приключи с решително воле на мрежата, само че първата ни ракета незабавно отреагира и не даде нито точка на съперника си в своя първи сервис гейм. Григор продължаваше да играе със забележителна убеденост, а Циципас просто не можеше да удържи експанзията в играта на българина и се оказа изправен пред два брейкбола. Тогава сервисът на международния №3 се задейства, като последва мощен начален удар и уверена акция наоколо до филето, които го измъкнаха от тежкото състояние.
Димитров пък продължи да впечатлява, печелейки на нула идващото си подаване, а след това се снабди с нов брейкбол, единствено че гъркът пое самодейността в свои ръце и изравни за 2:2. Това даде прочут подтик в дейностите на финалиста от Ролан Гарос, което му разреши да заплаши началния удар на първата ни ракета, само че последва мълниеносен уинър от смач и скоро хасковлията още веднъж излезе напред в резултата. Оттам насетне двамата стабилизираха представянето си от сервис линията, до момента в който не се стигне до логически тайбрек. В него форхендът на Григор работеше безотказно и му разреши да поведе с ранен мини пробив, който задържа до 6:3. Циципас избави първите два сетбола с безкомпромисни офанзиви, а ръката на родния ни представител трепна в идната точка и станахме очевидци на цялостен паритет. Последва страховит дланов удар върху линията от страна на любимеца, чието самочувствие се усилваше с всяка една минала минута, и това му оказа помощ да завоюва идната продължителна замяна, която реши разногласието в откриващата част.
Вторият сет стартира неприятно за Гришо, той позволи първата си двойна неточност в мача, но незабавно се поправи с ас. Личеше си обаче по какъв начин по-високоранкираният тенисист демонстрира надалеч по-голяма непоклатимост от главната линия и Димитров компенсираше със спорадични експлоадирания. Все отново непоставеният състезател не позволяваше на съперника си да се откъсне напред, въпреки че очевидно отстъпваше игрово и трябваше да работи съществено за всяка извоювана замяна. Равенството продължи да господства на корта до седмия гейм, в който българинът получи непълен късмет, само че бекхендът му омекна в най-неподходящия миг и пробивите продължаваха да отсъстват в срещата. Подемът в дейностите на Гришо продължи с цялостни сили и изцяло разумно видяхме първи брейкбол в сета. Последва напълно драйв воле от ракетата на гърка, а като че ли този епизод от конфликта пречупи първата ни ракета и Циципас най-сетне завоюва при сервис на Димитров, с цел да се поздрави с триумфа.
Следващият противник на гръка е Франсис Тиафо (САЩ), който отстрани с 6:4, 6:4 Душан Лайович (Сър).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР