Григор Димитров изигра пореден отличен мач и се класира за

...
Григор Димитров изигра пореден отличен мач и се класира за
Коментари Харесай

Брилянтен Григор Димитров отстрани Зверев и отива на финал в Маями

Григор Димитров изигра следващ отличен мач и се класира за финала на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Маями с награден фонд от 8.995 милиона щатски $.

Българинът победи №5 в международната класация Александър Зверев с 2-1 сета (6-4, 6-7 (4), 6-4). Срещата продължи 2 часа и 35 минути, съобщи БГНЕС.

С триумфа Григор Димитров прекъсна отрицателната си серия от седем следващи загуби от Зверев и се завръща в топ 10 на международната класация (№9).

Той трябваше да отразява точка за пробив при 2-2 в първия сет против Зверев, само че съумя да се оправи. Димитров пък стигна до първата си точка за пробив, която беше и с цената на сетбол при 5-4 в първия сет. Григор съумя да пробие и завоюва първата част с 6-4 за 44 минути.

Димитров беше на две точки от успеха при 5-4 и 30-0 във втория сет при сервис на Зверев, само че не съумя да пробие. Така без нито една опция за пробив във втория сет се стигна до тайбрек. В него Зверев завоюва със 7-4 точки и изравни резултата в сетовете.

Григор Димитров отрази точка за пробив при 1-2 в третия сет. Григор поведе с 40-15 при 3-3 и сервис на Зверев и от първата си опция съумя да пробие. При 5-4 Димитров сервира за продобиване на мача и с гейм на нула затвори мача в своя изгода.

На финала той ще се изправи против Яник Синер, който победи уверено настоящия първенец Даниил Медведев с 6-1, 6-2 в другия полуфинал.

Това ще бъде трети Мастърс край в кариерата на Димитров. През 2017 година той победи с купата в Синсинати, а през предходната година отстъпи на Новак Джокович във финала в Париж.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР