Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си

...
Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си
Коментари Харесай

Вездесъщ Гришо разгроми Алкарас и мечтае за трофея в Маями

Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си и пречупи международния номер две – Карлос Алкарас. 6:2 6:4 за 94 минути, в 1/4-финален дуел от шампионата в Маями, Съединени американски щати от сериите „ мастърс-1000 “ на ATP. Това бе втора победа на българина против испанския му противник от общо пет мача. Също по този начин триумфът се оказа юбилейният номер 40 против противници от топ 10 на международната класация. Това е и първа против състезател от топ 5 след триумфа против легендата Роджър Федерер на US Open през 2019 година

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Хасковлията показва страхотна форма в първия сет и унищожи 11 години по-младия си противник в първия сет. Вторият сет също стартира безупречно за Димитров, който в един миг се видя с преднина от 4-1 и бе на крачка от бързо затваряне на мача, само че Алкарас се подвигна и съумя да изравни. Григор завоюва извънредно напрегнатия девети гейм, след което направи същото и в десетия, с цел да стигне до изцяло заслужена победа. Успехът бе четвърти триумф от началото на шампионата за Димитров. До в този момент той изигра два близо тричасови мачове – при успехите си над Алехандро Табило и Хуберт Хуркач, до момента в който се оправи с Яник Ханфман за единствено 46 минути.

На полуфиналите българинът ще играе с германеца Александър Зверев, който надделя унгареца Фабиан Марошан с 6:3 7:5 в своя 1/4-финал. В исторически проект Димитров има единствено една победа от осем опита против Зверев, като е в серия от седем следващи загуби против същия противник. В изявлението след мача международният номер 12 съобщи, че не го е боязън от идния дуел, а досегашните резултати са просто статистика.

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Самото постигане до 1/4-финалния конфликт бе съществено достижение в самостоятелното развиване на Димитров. До тазгодишното издание на шампионата в Маями той не бе достигал до тази му фаза. Така той към този момент има класирания измежду най-хубавите осем на всичките девет съревнования от сериите “Мастърс ”. Той е едвам деветият деен тенисист с такова достижение след Новак Джокович (Сърбия), Рафаел Надал (Испания), Гаел Монфис (Франция), Марин Чилич (Хърватия), Станислас Вавринка (Швейцария), Анди Мъри (Шотландия), Доминик Тийм (Австрия), Стефанос Циципас (Гърция), Александър Зверев (Германия).

 Майк Тайсън БГНЕС / EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Победата против Алкарас има и още един значим аспект за българския играч. Той си подсигурява напредък в международната класация. След края на влиятелния конгрес в Съединени американски щати ще измести гръцкият тенисист Стефанос Циципас. Това ще го приближи съществено до десетия Алекс де Минор от Австралия. Срещата бе почетена и от специфичното наличие на международната боксова звезда Майк Тайсън. Той неколкократно приветства положителните изяви на двамата тенисисти.

Източник: sportal.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР