Григор Димитров игра първия си полуфинал през сезона и въпреки

...
Григор Димитров игра първия си полуфинал през сезона и въпреки
Коментари Харесай

Какво предстои за Григор Димитров?

Григор Димитров игра първия си полуфинал през сезона и макар че не съумя да направи нова крачка напред в Акапулко, продължава към идващите тествания. На Abierto Mexicano de Tenis MIFEL водещият ни тенисист имаше своите шансове в равносилен конфликт със международния №2 Рафаел Надал, само че не се възползва от тях и отпадна на полуфиналите на шампионата. Матадора се наложи с 6-3 6-2 за час и 40 минути. Въпреки провалянето напълно скоро Димитров още веднъж излиза против Рафа.

Двамата ще се изправят един против различен в показателен мач на 2 март 2020 година Първата ракета на България и международният №2 ще играят в Атланта, а събраните средства от срещата ще подкрепят фондацията на испанеца, както и Националната тенис фондация на Съединени американски щати, която провежда и промотира събитието. То носи името The Premier Live Atlanta Challenge и ще се организира в „ Energy Center “ в столицата на щата – Джорджия, а началният час е 20:00 ч. локално време (03:00 ч. на 3 март българско време).

Следващият формален мач на Григор ще бъде в Индиън Уелс. Надпреварата е в интервала 12 – 22 март. Интересна вест там е, че Димитров и Доминик Тийм ще вземат участие на двойковия шампионат. Тандемът ще се събере на корта за пръв път в кариерите на някогашния №3 и сегашния №4. Сред забавните тимове, декларирали присъединяване в конкуренцията са още Вавринка/Зверев, Гофен/Шварцман, Хачанов/Рубльов и Монфис/Манарино. Най-голямо внимание обаче напълно обикновено пада върху завръщането на двойката Джак Сок/Васек Поспишил. През 2014 година те завоюваха Уимбълдън като непоставени, а година по-късно прибавиха към сбирката си и трофеите от Индиън Уелс и Пекин.

На сингъл, предходната година Димитров се отхвърли от присъединяване на Мастърс шампионата в Индиън Уелс поради травмата в рамото. А тази година в края на март ще се завърне и в Маями. Надпреварата е в интервала: 25 март – 5 април.

През 2019 Григор отпадна след проваляне в трети кръг от австралиеца Джордан Топсън. Преди това българинът бе победил Фелисиано Лопес, като за него това бе първи мач от Australian Open.
Tenniskafe.com Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР