Григор Димитров игра феноменално и бе близо до успех срещу

...
Григор Димитров игра феноменално и бе близо до успех срещу
Коментари Харесай

Надал се оказа висока топка за Гришо и в Шанхай

Григор Димитров игра феноменално и бе покрай триумф против номер 1 в света Рафаел Надал, само че испанецът се оказа с по-здрави нерви и завоюва 1/4-финалния конфликт на " Мастърс " шампионата в Шанхай. Матадора надделя първата ни ракета с 6-4, 6-7(4), 6-3 и се класира на полуфиналите в китайския мегаполис. Гладиаторската борба продължи цели 2 часа и 35 минути, като единственият по-слаб индикатор на Димитров бяха извоюваните точки на втори сервис. Точно оттова пристигна ключът за триумфа на испанеца, съобщи Sporta.bg.

Двамата тенисисти изиграха необикновен дуел, изпълнен с красива и разнообразна игра, страхотни разигравания и голяма борба, която за злощастие на българските почитатели бе извоювана от 31-годишния испанец. Това е 10-тата победа за Матадора против Димитров, до момента в който българинът има единствено един триумф на своята сметка в мачовете против Надал - в Пекин през 2016 година, когато Рафа не беше във върхова форма и имаше здравословни проблеми.

В първия сет и двамата тенисисти започнаха решително и откриха ритъма си в самото начало. Димитров даже имаше опция за пробив в първото подаване на Рафа, само че Надал избави гейма си. Невероятни разигравания от главната линия и красиви осъществявания доведоха частта до 4-4. Тогава пристигна основният миг за Надал. Той получи цели 4 благоприятни условия за брейк на сервис на българина и се възползва. Той направи два страхотни форхенда по правата и проби, след което взе личното си подаване на 30.

Двамата гладиатори обаче бяха запазили същинската драма за втората част. При 2-2 и подаване на Григор Рафа получи точка за пробив, само че Димитров я избави с необикновен бекхенд смач. Първата ни ракета поведе с 4-3, като приключи с форхенд уинър по диагонала. При 5-5 Димитров още веднъж бе опрян до стената, само че се оправи чудесно. Той водеше с 40-30 и приключи гейма си с гръмовен ас. Рафа бе сигурен на лично подаване и вкара сета в тайбрек.

Там Григор сподели същинската си класа, с цел да резервира очакванията си в срещата. Гришо губеше с 3:0 и като че ли всичко завърши за него. Той обаче се поокопити и стартира да става все по-агресивен, тъй като нямаше какво да губи. С гръмовен ас той понижи на 2:3, а след това направи воле на мрежата, с цел да изравни при 4:4. Последва необикновен форхенд уинър на българина, с който той реализира минибрейк. До края Надал не взе и точка след два удара в мрежата и по този начин Григор вкара мача в съдбоносен трети сет.

В него двамата продължиха да играят най-хубавия си тенис, а въпросът бе кой ще направи повече непредизвикани неточности. Частта се развиваше добре за първата ни ракета, до момента в който не пристигна мигът да сервира при 2-3 от своя позиция. Тогава Гришо се пропука, а Рафа се възползва от опцията и проби. До края номер 9 в света опита всичко, само че класата на Надал в сходни моменти си сподели думата и той не позволи поврат, с цел да завоюва с 6-4, 6-7(4), 6-3.

Испанецът се класира на полуфинал в Шанхай, където ще мери сили с Марин Чилич. Хърватинът се оправи с Алберт Рамос-Виньолас по-рано през днешния ден.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР