Григор Димитров демонстрира отлична форма в началото на новия сезон

...
Григор Димитров демонстрира отлична форма в началото на новия сезон
Коментари Харесай

Жребият в Ротердам: Григор стартира срещу квалифкант; в една половина е с шампиона

Григор Димитров показва отлична форма при започване на новия сезон и единствените му две провали до момента са от финалистите на Аустрелиън Оупън - Новак Джокович и Стефанос Циципас. По проект, то първата ни ракета трябваше да се завърне на корта още през тази седмица за ATP 250 шампионата в Монпелие, само че избра да заложи на тренировките и да изчака до идващия понеделник, когато ще се включи в главната скица на ATP 500 надпреварата в Ротердам. Григор пази отлични мемоари от надпреварата, защото точно там записа първата си победа в ATP Тура през 2009-а година, а девет сезона по-късно доближи и до финала, където беше спрян от Роджър Федерер.

Тазгодишното издание на шампионата пък дава обещание да бъде извънредно мощно, тъй като в него ще вземат участие цели петима членове на топ 10 и Димитров остана в графата на непоставените. Все отново жребият беше относително благоразположен към първата ни ракета, тъй като на старта го опълчи на квалификант, до момента в който във втори кръг той ще срещне един всред Хуберт Хуркач и Роберто Баутиста Агут, против които има общ баланс от 7:1 победи.

В четвъртфиналите пък най-вероятен конкурент за хасковлията се обрисува да бъде някогашният първенец Андрей Рубльов, който Гришо надигра при последния им конфликт във Виена, а в същата половина са още досегашният номер едно Даниил Медведев и миналогодишния първенец Феликс Оже-Алиасим.

Горната част на схемата също ще ни подари с голям брой първокласни дуели, като топ поставеният Стефанос Циципас би могъл още във втори кръг да срещне Яник Синер, което ще бъде повтаряне на петсетовата им борба на Аустрелиън Оупън, в която успеха беше за международния номер три.

Ако гъркът премине сполучливо през двукратния първенец от София, то впоследствие е допустимо да премери сили с някого всред Пабло Кареньо Буста и трикратния " мейджър " притежател Стан Вавринка, до момента в който Холгер Руне би могъл да го чака на полуфиналите. Преди това обаче младият датчанин ще би трябвало да се оправи със съпротивата на Александър Зверев, който последователно стартира да намира оптималната си форма.

Ето и цялостната скица за шампионата в Ротердам:

The 2023 draw is here!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР