Греяното вино по традиция се пийва през зимата, най-вече около

...
Греяното вино по традиция се пийва през зимата, най-вече около
Коментари Харесай

”Ключът към дълголетие”: Какви ползи за здравето носи греяното вино

Греяното вино по традиция се пийва през зимата, най-много към Коледа и Нова година. Освен приятност за небцето и празник за душата, напитката носи и редица изгоди за здравето. Какви са те разкриват интернационалните изследвания и специалисти.

Греяното вино постоянно е считано за типично празнична напитка без особена здравословна стойност. Истината обаче е, че главните му съставки носят редица изгоди за здравето. Според някои специалисти ключът към дългоденствие се крие точно в чашата греяно вино.

Специалистите обаче припомнят, че напитката би трябвало да се употребява според рекомендациите за приложимост на алкохол и да не надвишава 14 алкохолни единици седмично.
Какви изгоди за здравето крият някои от съставките на греяното вино?
Червеното вино - основен съставен елемент на напитката, има куп потребни характерности, свързани сдълголетието. Изследване даже демонстрира, че умерената консумация на известното питиенамалява риска от ранна гибел.

На какво се дължи удобният резултат на виното? На съдържащите се в него антиоксиданти, известни като полифеноли. Те способстват заповишаването на равнищата на положителния холестероли надлежно занамаляване на риска от сърдечносъдови болести.

На особена популярност се радва полифенолът ресвератрол, който съгласно проучванияпонижава равнищата на глюкозатапри пациенти с диабет вид 2 и даже имапотенциални противоракови свойства.

Канелата, която придава характерните усет и мирис на греяното вино, същодопринася за дългоденствие.

Според някои изследвания ароматната фалшификация способства запонижаване на равнищата на кръвната захари надлежно за предотвратяване и управление на заболяването диабет.

Канелата също изобилства отантиоксиданти, които защищават тялото от увреждания, водещи до стареене.

Подправката е известна и спротивовъзпалителния си резултат, който оказва помощ на тялото да се бори с инфекции и да възвръща тъканите си.

Карамфилът - друга ароматна фалшификация в греяното вино, притежаваантимикробен резултат, подтиква имунната система и подкрепя храносмилането. Освен тези изгоди, на карамфила се приписват ипротиворакови свойства. Смята се също, че подправката може да способства законтролиране на диабетаи заподобряване на костното здраве.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР