Грети Стефанова ще бъде издигната за председател на СОС. Тя

...
Грети Стефанова ще бъде издигната за председател на СОС. Тя
Коментари Харесай

Бонев се отказва да е шеф на СОС, ПП-ДБ издигат Грети Стефанова

Грети Стефанова ще бъде издигната за ръководител на СОС. Тя е най-възрастният член на локалния парламент. Това съобщи пред bTV общинският консултант от ПП-ДБ-СС и водач на „ Спаси София “ Борис Бонев.

Борис Бонев прикани партиите в СОС да поддържат Стефанова, с цел да отпушат работата на градския парламент.

Столичният общински съвет ще направи следващ опит да избере своя ръководител през днешния ден. Последният опит приключил с крах беше на 7 декември.

„ Има заплаха да изпуснем 50 милиона и пари по кандидатстване от планове за още 200 млн. лева Не бих желал да допуснем следизборната меланхолия на ГЕРБ да докара до изпускане на средствата за столицата “, разкри Бонев.

От нашите сътрудници в СОС има хора, които желаят да се пренесат сглобката от национално равнище и в София. Ако обаче ПП-ДБ създадат такава сглобка с групировката на Бойко Борисов, то от „ Спаси София “ да вземат участие в сходно ръководство и ще бъдат в съпротива, безапелационен бе Бонев.

В седмицата, в която говорихме с Българска социалистическа партия за схващане, някой взе решението за демонтажа на Паметника на Съветската войска, добави той.

Нямаше време за нова коледна декорация. Януари още ще създадем кръгла маса за идната Коледа, добави той.

Според Бонев не е имало задоволително камиони за транспортиране на падналите клони, които към този момент седмици стоят по кварталите в столицата.

„ Единственото нещо, което от ПП-ДБ съумяха да създадат в първия си месец като ръководещи на „ Московска “, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев “, това написа във фейсбук профила  си общинския консултант от ГЕРБ в СОС Георги Георгиев.

„ В първия месечен доклад на господин Терзиев разбрахме какво не е направил като кмет.

През последния месец видяхме кмет-заложник на предизборните си вътрешнокоалиционни обещания. Няколко часа преди петото подред „ първо съвещание “ на общинския съвет, господин Терзиев прикани партиите за поддръжка. Вече 10 дни чакаме кметът и екипът му да внесат отчети и документи за европроектите, които би трябвало да се отчетат до края на годината, с цел да не се изгубят средства. Нито страница, нито ред, нито един формален документ. Статус във Facebook няколко часа преди съвещанието. Толкова. А в действителност единствената задача, която този месечен доклад на (не)кметуването имаше, е да се обърне към „ своите “ от Политическа партия – Демократична България – Спаси София да намерят „ в другите отзиви и позиции единодушие и баланс “ и „ покажете по какъв начин се прави “ на останалите.

След като основаната скрито „ алена коалиция “ в СОС беше разрязана на части с флекс, на следващия ден чакаме кандидатурата на Борис Бонев да бъде сменена от тази на Грети Стефанова. Подходът е същият – още веднъж претендент зад който няма болшинство. Вероятно по-късно ще повдигнат представител на някоя от дребните групи в съвета – отново без ясно болшинство “, написа още Георгиев.

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР