Грета Тунберг е обвинена в нарушение на обществения ред след

...
Грета Тунберг е обвинена в нарушение на обществения ред след
Коментари Харесай

Грета Тунберг е обвинена след протеста Fossil Free London

Грета Тунберг е упрекната в нарушаване на публичния ред след ареста й по време на митинга Fossil Free London.

20-годишният юноша е упрекнат в нарушение на заповед по раздел 14, която полицията е издала пред хотел InterContinental на Парк Лейн, където във вторник се срещаха ръководители на петрола.

Активистът за изменението на климата беше измежду протестиращите, които се събраха, с цел да възразят против събитие на Energy Intelligence Forum.

Общо, 27 протестиращи бяха задържани и на 26 бяха повдигнати обвинявания, заяви метеорологичната полиция.

Г-жа Тунберг, шведска гражданка, беше освободена под гаранция и процесът е плануван за 15 ноември.

'Сделки и компромиси'

Метрополитен сподели във вторник, че е наложил условия на протестиращите според раздел 14 от Закона за публичния ред, с цел да " предотвратят съществени разстройства на общността, хотела и гостите ".

В него се споделя, че служителите на реда са помолили деятелите да се реалокират от пътя и на тротоара, в случай че желаят да продължат митинга си, само че че редица от тях не са го създали и са били задържани.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Полицаите споделиха, че 21 души са били упрекнати в неспазване на заповедите да се оттеглен от пътя, а петима са били упрекнати в препречване на автомагистралата.

Протестът на Fossil Free London се състоя в първия ден от тридневния Форум за енергийно разузнаване - именуван по-рано конференция Oil and Money - където шефовете на Shell и Total трябваше да приказват.

Говорейки на митинга, госпожа Тунберг сподели: „ Зад тези затворени порти на конференцията „ Петрол и пари “ безгръбначните политици вършат покупко-продажби и взаимни отстъпки с лобисти от разрушителните промишлености – изкопаемите горива промишленост.

" Хората по целия свят страдат и умират от последствията от климатичната рецесия, породена от тези промишлености, на които разрешаваме да се срещат с нашите политици и да имат фаворизиран достъп до. "

Десетки протестиращи на митинга блокираха Хамилтън Плейс, покрай Парк Лейн. Мнозина носеха транспаранти и розови чадъри с нарисувани очи, викайки „ мазни пари вън “ и „ отменете конференцията “, до момента в който някои възпламениха жълти и розови димни факли.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР