Грешки се допускат още в ранния етап на разработката имПонякога

...
Грешки се допускат още в ранния етап на разработката имПонякога
Коментари Харесай

Близо 90% от мобилните приложения са уязвими

Грешки се позволяват още в ранния стадий на създаването им

Понякога мобилните приложения се основават особено за следене на потребителя и кражба на неговите данни (снимка: CCO Public Domain)

Над 89% от приложенията за мобилни устройства са уязвими на хакерски офанзиви, твърди ново проучване на компанията за киберсигурност Positive Technologies.

Данните сочат, че 38% от приложенията за платформа iOS имат уязвимости от високо равнище, а при приложенията за Android този индикатор е още по-висок – 43%.

Според експертите, още на ранен стадий на основаване на мобилните приложения разработчиците позволяват неточности, които ги вършат уязвими.
още по тематиката
Понякога приложенията се основават особено за следене на потребителя и кражба на неговите данни, до момента в който самата апликация се популяризира като доста потребна услуга.

Мобилните вируси работят по друг метод. Някои са способни да прихващат и изпращат SMS-и, други наблюдават написаното от клавиатурата, трети вършат записи от екрана и така нататък

Заслужава да се означи, че от време на време вирусите се откриват в новите смарт телефони, т.е. зловредният програмен продукт се „ зашива ” непосредствено в операционната система и не може да бъде отстранен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР