ГРЕШКА # 1. Лягате си всеки ден по различно време

...
ГРЕШКА # 1. Лягате си всеки ден по различно време
Коментари Харесай

Тези грешки затрудняват добрия ни сън

ГРЕШКА # 1. Лягате си всеки ден по друго време

За да имате добър сън и да се възстановите, би трябвало да настроите вътрешния си часовник за несъмнено време. Това ще отнеме най-малко една седмица. Много хора се концентрират върху времето на съня. Разбира се, това е значимо, само че не по-малко значимо е програмата за заспиване-събуждане. Ето за какво, в случай че спите доста, само че по друго време, бързо достигате до същото равнище на отмалялост, както и тези, които спят по-малко.

ГРЕШКА # 2. Късно ставане

Лоши вести за почитателите на " вечерния Netflix ". Експерти-сонолози от Института за сън на Клейтън са потвърдили, че думата " сън " от позиция на устройството на нервната система е синоним на ранно пенсиониране, само че не и късното нанагорнище - природата не планува да седнем на книги и сериали. Искате да живеете по-дълго - би трябвало да ги гледате в зори. Резюме: По-добре е да легнете, преди да станете по-късно.

ГРЕШКА # 3. СИНТЕТИЧНИ МАТЕРИАЛИ

Това важи за две неща - спално долни дрехи и пижама. Синтетичните тъкани карат организмът да създава повече топлота от нормално. Това може да ви накара да се разсъните през нощта или да не можете да се потопите във фаза на дълбоки сънища. За оптимална отмора постоянно предпочитайте такива естествени материали като памук, бамбук и др.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР