Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите

...
Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите
Коментари Харесай

Гръцкото правителство възнамерява да приеме закон за легализиране на еднополовите бракове

Гръцкото държавно управление има намерение да одобри закон за узаконяване на еднополовите бракове с право да осиновяват деца. Църквата и националистите са остро срещу този акт. 

Говорителят на държавното управление Павлос Маринакис съобщи изрично: 

" Законът за еднополовите бракове ще бъде признат - няма връщане обратно ". 

Желанието на премиера Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година да се легализират еднополовите бракове провокира остра реакция на първо място от гръцката черква. Светият синод с публично послание жигосах еднополовите връзки, като нарушаване на християнските канони. Митрополитът на Калаврита прикани вярващите да се борят против налагането на " нов морал, противопоставен на християнската религия ", съобщи БНР.

От националистическата партия " Гръцко решение " обявиха, че държавното управление прави всичко допустимо да понижи броя на гърците, в случай че разреши еднополови двойки да осиновяват деца. 

Противниците на концепцията за еднополовите бракове показаха и изследване на статистическата организация " Елстат ", че популацията тази година е намаляло с половин % и Гърция е в демографска рецесия.

Не се показва по кое време законопроектът ще влезе за разискване в Народното събрание, само че заради болшинство на депутатите - консерватори държавното управление е уверено, че ще се одобри

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР