Гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис отбеляза ползите от нормализиране на

...
Гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис отбеляза ползите от нормализиране на
Коментари Харесай

Герапетритис отбеляза ползите от нормализиране на отношенията с Турция

Гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис означи изгодите от нормализиране на връзките с Турция. Той обърна внимание на размразяването на връзките от февруари насам, в изявление за вестник " Parapolitika. „ В това отношение през последните месеци бяха създадени политически и административни информационни канали, които предизвикват по-добро равнище на взаимно схващане и улесняват развиването на значими междуличностни връзки “, сподели Герапетритис.


„ Наблягаме на взаимноизгодното съдействие, а точно позитивен дневен ред с ограничения от по-скоро търговски и стопански темперамент и ограничения за създаване на доверие, насочени към отбранителното и военно измерение “, добави той.

Външният министър въпреки всичко предизвести за дълбоките разлики сред двата прилежащи съдружника на НАТО в двустранните връзки и интернационалните въпроси.

Той подсети за гръцко-турския съвет за съдействие на високо ниво, който ще се организира в Атина на 7 декември.

„ Гръцкото държавно управление приветства идния Съвет за съдействие на високо равниже с взор, ориентиран към идващите генерации. Именно на тях изискуем наследството на мирното интернационално съседство, което ще способства доста за просперитета и напредъка ", сподели Йоргос Герапетритис.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис потвърдиха " позитивния климат " в връзките по време на среща през септември в Ню Йорк.

Лидерите разискаха пътната карта и графика на двустранните контакти, контрактувани на по-ранна среща на външните министри в Анкара.​​​​​​​ /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР