Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу беше ваксинирана срещу коронавирус COVID-19 в

...
Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу беше ваксинирана срещу коронавирус COVID-19 в
Коментари Харесай

Поставиха ваксина срещу COVID-19 и на гръцкия президент

Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу беше имунизирана против ковид COVID-19 в болница " Евангелисмос " в Атина през днешния ден, оповестява ТАСС. По-рано, преди нея, първите имунизации в Гърция бяха получени от здравната сестра на интензивното поделение на атинската болница " Евангелисмос " Ефстатия Кампизиули и възрастния пациент Михалис Йованидис, който е в сестринското поделение на същата болница. Ваксината е създадена от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech. Премиерът Кириакос Мицотакис ще бъде имунизиран по-късно през днешния ден.
Припомняме, че първите 9 750 дози ваксина Pfizer дойдоха в Гърция в петък вечерта. Беше оповестено, че няколко десетки души, основно лекари и медицински сестри, както и водачи на страната, министри, парламентаристи и водачи на политически партии, ще бъдат измежду първите, които ще бъдат имунизирани, с цел да дадат образец на обществото. Те незабавно ще бъдат последвани от жители на възраст над 65 година, тази възрастова категория включва единствено към 2,4 милиона души. Следващата стъпка е да се имунизират хора с хронични болести на възраст сред 18 година и 65 година , които са изложени на риск от COVID-19. Тогава всички останали могат да се имунизират. са доброволни и безвъзмездни.
 Фон дер Лайен: Ваксинации против Covid-19 до седмица Фон дер Лайен: Ваксинации против Covid-19 до седмица
Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че първата ваксина за Covid-19 ще получи позволение за приложимост в Европейски Съюз до седмица, а ва...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР