Гръцкият премиер Криакос Мицотакис обвини ЕС, че разглежда Гърция и

...
Гръцкият премиер Криакос Мицотакис обвини ЕС, че разглежда Гърция и
Коментари Харесай

Мицотакис: ЕС разглежда Гърция като паркинг за мигранти

Гръцкият министър председател Криакос Мицотакис упрекна Европейски Съюз, че преглежда Гърция и другите страни за вход в Европа като "много комфортни паркинги за бежанците и мигрантите ", съобщи Агенция Франс Прес.

В изявление, публикуванно в немския в. "Ханделсблат ", гръцкият министър председател показва страдание, че Европейски Съюз "игнорира казуса " за увеличението на броя на идващите мигранти в Гърция.

Над 1 350 души са пристигнали на гръцките острови в Егейско море в интервала сред петък и понеделник, съгласно гръцката брегова защита.

Пратиха в Турция мигрантите, пребити от гръцката полиция

Това не може да продължава по този начин, сподели Мицотакис, който бе определен на 7 юли.

Европа преглежда входните страни като Гърция като доста комфортни паркинги за бежанците и мигрантите. Това ли е европейската взаимност? Не! Аз няма да го банкет повече, съобщи гръцкият министър председател.

Той реагира остро и по отношение на Турция, която по думите ме "се пробва да употребява мигрантския въпрос като средство за напън върху Европа ".

Аз споделих напряко на президента Ердоган, че не може да употребява мигрантите и бежанците като средство, в случай че желае да има положителни връзки с Гърция, предизвести Мицотакис.

Например, "ако ние се обадим на екипите на турската брегова защита и им посочим транспортен съд с мигранти, която е напуснал турските крайбрежия, не получаваме никаква реакция. Това е неприемливо, защото това нарушава съглашението ЕС-Турция за бежанците ", посочи Мицотакис.

9-месечно бебе умря в бежански лагер на остров Лесбос

Грцъкото държавно управление съобщи волята си да върне в Турция близо 10 000 мигранти до 2020 година в сходство със съглашението от март 2016 година сред Европейски Съюз и Анкара.

В началото на октомври то разгласи последователно прекачване на 20 000 мигранти от гръцките острови към континенталната част до края на декември за разтоварване на пренаселените лагери на островите.

Над 32 000 души живеят в този момент при мизерни условия в лагерите на островите Лесбос, Самос, Лерос, Хиос и Кос, които теоретично са с потенциал за едвам 6 200 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР