Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Коментари Харесай

Мицотакис обяви закупуване на въоръжение при растящото напрежение с Турция

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година разгласи закупуване на въоръжение и реорганизиране на въоръжените сили на Гърция в конюнктура на растящо напрежение с Турция в Източното Средиземноморие, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мицотакис заяви, че Гърция ще купи 18 френски изтребителя "Рафал ", както и фрегати и хеликоптери, ще усили армията си с 15 000 бойци и ще отпусне повече финансови средства за отбранителната си промишленост.

"Настъпи времето да укрепим въоръжените си сили. Това е значима стратегия, която ще образува народен щит ", съобщи Мицотакис в Солун. Той добави, че тази стратегия ще сътвори хиляди нови работни места.

Двете членки на НАТО Турция и Гърция спорят за залежи на изкопаеми горива в Източното Средизмноморие в зона, която съгласно Атина е под неин суверенитет.

Днес Мицотакис упрекна Турция, че заплашва източните граници на Европа и слага в заплаха районната сигурност.

Напрежението сред двете страни се повиши, откакто на 10 август Турция изпрати транспортен съд за сеизмични изследвания и бойни кораби в зоната, над която претендира Гърция, което тласна Атина да стартира военноморски учения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР