Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

Премиерът Мицотакис: Турските провокации срещу Гърция дестабилизират региона на Източното Средиземноморие


Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година сподели, че е належащо да се укроти ирационалното повишаване на цените на енергоизточниците посредством координирани интервенции от страна на Европейски Съюз, както и да се подчертае, че  ескалиращите турски провокации против Гърция са фактор за дестабилизация в района на Източното Средиземноморие, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира изказване на Мицотакис на прага на изключителната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел в понеделник.

Гръцкият министър председател съобщи също увереността си, че Европейски Съюз е " покрай реализиране на съглашение, което включва наказания за възбрана на съветския експорт на нефт и петролни артикули за Европейски Съюз ".

Енергийните провокации, пред които е изправен Европейски Съюз, също ще бъдат разисквани, добави той и сподели, че е „ значимо да се върне дебатът за тавана на цените на природния газ на едро, с цел да можем да понижим общите разноски за сила “.

„ Ще имаме също по този начин опция да обсъдим някои доста забавни оферти, импортирани от Европейски Съюз в рамката на новия план „ REPowerEU “, означи Мицотакис и уточни, че „ Гърция може да се възползва от тези оферти, като усвои обилни спомагателни запаси по неизползвани заеми по Механизма за възобновяване и резистентност (RRF) ".

„ REPowerEU “ е проектът на Европейски Съюз за бързо понижаване на зависимостта от съветските горива и ускорение на зеления преход.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР