Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

Кажете да на равноправието, призова гръцкият премиер депутатите преди гласуването на закона за еднополовите бракове

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година прикани Народното събрание в четвъртък да каже " да “ на равноправието и да утвърди законопроект, допускащ еднополовите бракове, който, в случай че бъде признат, ще бъде забележителна победа за ЛГБТ+ общността в консервативната страна, заяви Ройтерс. Очаква се Народното събрание да гласоподава законопроекта по-късно през днешния ден, който ще даде на еднополовите двойки правото да се женят и осиновяват деца и би направил Гърция една от първите православни страни, която позволява подобни съюзи.

" За всеки либерален жител през днешния ден е ден на наслада, че на следващия ден една преграда ще бъде отстранена “, съобщи Мицотакис в тирада пред депутатите.

Въпреки че някои членове на дясноцентристката партия на Мицотакис Нова народна власт се чака да се въздържат или да гласоподават срещу законопроекта, той се чака да получи задоволително поддръжка от левите опозиционни партии. Проучванията преди вота демонстрират, че гърците са разграничени по въпроса. Влиятелната православна черква, която има вяра, че хомосексуалността е грях, изрично се опълчи на законопроекта, до момента в който мнозина от ЛГБТ+ общността имат вяра, че той не стига задоволително надалеч.

Законопроектът не анулира пречките пред ЛГБТ+ двойките да употребяват способи за асистирана репродукция. Сурогатните бременности също по този начин не са позволени за  ЛГБТ+ лица, макар че  законопроектът разпознава деца, към този момент родени по този способ в чужбина. " Гръцко решение ", една от трите крайнодесни партии, показани в Народното събрание, съобщи, че законопроектът е " антихристиянски " и накърнява националните ползи, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР