Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис каза днес на срещата на върха

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис каза днес на срещата на върха
Коментари Харесай

Мицотакис: Мирният процес в Близкия изток трябва да бъде възобновен

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис сподели през днешния ден на срещата на върха за мир в Кайро, че мирният развой за спора сред Израел и палестинците би трябвало да бъде обновен въз основа на решение за две страни, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

" Никаква военна интервенция не може да размени едно жизнеспособно политическо решение ", добави Мицотакис на срещата на върха, която се организира в Египет, до момента в който Израел приготвя сухопътно нахлуване против Газа след офанзивата на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против Израел, която лиши живота на 1400 души.

Мицотакис отбрани решението на израелско-палестинския спор с две страни като единствена жизнеспособна алтернатива, добавя гръцкото издание " Катимерини ".

" Бъдещето на резистентен мир, непоклатимост и разцвет може да бъде реализирано единствено посредством обновяване на мирния развой въз основа на решение за две страни ",  подчерта той.

Мицотакис осъди " тероризма във всичките му форми “ и изрази страдание за отнетите човешки животи и за страданията на почтеното цивилно население в Израел и линията Газа след терористична офанзива на " Хамас “ от 7 октомври.

Той акцентира, че и от двете страни има почтени жертви и удостовери правото на Израел да се пази в сходство с филантропичното и интернационалното право.

" Израел има право на самозащита, само че в сходство с интернационалното филантропично право. Искам също да поясня, че груповото наказване е неразрешено от законите на войната ", сподели Мицотакис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР