Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристига на остров Лесбос при изключителни

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристига на остров Лесбос при изключителни
Коментари Харесай

Жители на остров Лесбос посрещат гръцкия премиер Алексис Ципрас със стачка

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас идва на остров Лесбос при изключителни ограничения за сигурност. Там се намират хиляди мигранти, пристигнали от Турция, поради които жителите на острова посрещат Ципрас със стачка. Затворени са магазини и държавни институции, проведена е протестна проява.

Седем екипа на частите за битка с безредиците са ситуирани на остров Лесбос по защита на визитата на гръцкия министър председател.

Хората на гръцкия остров, който поема главната тежест на бежанската вълна, стачкуват против увеличение на налозите и наличието на 10 000 бежанци и мигранти.

" Не имаме вяра на обещанията на държавното управление ", обявиха пред гръцките медии жителите на Лесбос и Хиос. Дори съглашението с Турция  за връщане на мигранти не работи, възмутени са жителите на егейските острови.

От началото на годината по публични данни на егейските острови са пристигнали още 7 600 мигранти от Турция.

Посещението на премиера взаимно с множеството министри от кабинета на остров Лесбос е по-скоро алегорично, с цел да успокои растящото напрежение. Само преди дни екстремисти нападнаха към 200 мигранти на острова.

Очаква се министър председателят Ципрас да направи изказване по политиката на правитеството, а и на Европейския съюз, към възходящата бежанска вълна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР