Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви плановете на правителството за намаляване

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви плановете на правителството за намаляване
Коментари Харесай

Гърция намалява данъците

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи проектите на държавното управление за понижаване на налозите след привършване на политиката на бюджетни икономии, осъществяваща се по искане на интернационалните кредитори. Това сподели Ципрас по време на речта си пред Централния комитет на СИРИЗА, която дебатираше на тематика - " Гърция в новата ера ", съобщи Ройтерс.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" Ние сме подготвени да пристъпим към смели промени в региона на данъчното облагане на предприятия и физически лица ", сподели Ципрас. Той не посочи тъкмо какви ограничения в данъчната сфера държавното управление е готово да предприеме. Според Ройтерс става дума за понижаване на данъчната тежест.



Ципрас съобщи също по този начин нуждата от възобновяване състава на управлението на партия СИРИЗА и държавното управление в светлината на наближаващите парламентарни избори, които ще се проведат в Гърция през есента на 2019 година " За да спечелим тези борби, ние се нуждаем от единодушие, единение и обновяване “, сподели Ципрас. „ Нашата страна, държавното управление и партията се нуждаят от нова кръв и по-голямо предпочитание да се работи ", сподели министър-председателят.

На съвещанието на Централния комитет партията избра и новият общоприет секретар на СИРИЗА - това е сегашният вътрешен министър Панос Скурлетис.



През 2015 година партия СИРИЗА печели изборите с обещания да се постави завършек на политиката на строги икономии, които управляващите са били принудени да правят, като належащо изискване за интернационална финансова помощ. Правителството на Ципрас под натиска на интернационалните кредитори трябваше да се съгласи да продължи остарялата политика, която докара до икономическа криза и спад в виталния стандарт в страната.

Гърция този месец завърши третата и последна стратегия за външна макрофинансова помощ и се отдръпна от външното ръководство на задгранични кредитори, под което се намираше от 2010 година насам. Третата кредитна стратегия в размер на повече от 80 милиарда евро беше призната от страните в еврозоната през август 2015 година при условия за въвеждането от гръцките управляващи на нови строги ограничения за понижаване на пенсиите, както и на обществените помощи и приватизация на държавната благосъстоятелност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР