Гръцкият национал Василис Спанулис излезе начело във вечната ранглиста по

...
Гръцкият национал Василис Спанулис излезе начело във вечната ранглиста по
Коментари Харесай

Спанулис вече е най-добър подавач в Евролигата, Дончич смълча Цървена звезда

Гръцкият национал Василис Спанулис излезе отпред във безконечната класация по асистенции в Евролигата, откакто добави 8 към актива си в мача с Уникаха. Така Спанулис събра 1260, което е с 5 повече от досегашния връх, който се държеше от сънародника му Димитрис Диамантидис.

Освен осемте асистенции Спанулис прибави и 15 точки против името си, само че това се оказа незадоволително за Олимпиакос, който отстъпи с 85:87 след продължение в Малага.
Джеймс Огъстин вкара победния панер за испанския отбор 2.5 секунди преди края на допълнителия интервал, а най-резултатен за Уникаха бе Неманя Недович със 17 точки. Рей Маккълъм добави 13, а с 12 остана героят Огъстин.

За Олимпиакос Вангелис Манцарис и Йоанис Папапетру записаха по 11 точки, а Янис Стриелниекс и Никола Милутинов вкараха по 10.

С тройка на 19-годишния гард Лука Дончич 0.9 секунди преди края на постоянното време Реал Мадрид победи като посетител Цървена звезда с 82:79.

Словенската суперзвезда на "кралския клуб " получи топката фронтално против коша, безусловно смъкна на земята персоналния си надзирател с финт и невъзмутимо осъществя от тройката, с цел да донесе осемнадесетата победа на Реал в 29 мача.

Двубоят в Белград бе доста забавен, въпреки до почивката да изглеждаше, че гостите ще го завоюват безпроблемно. Серия от 15:0 за "звездашите " в третата четвърт обаче завърза мача, а панер на Ален Омич 6 секунди преди края докара резултата до 79:79, с цел да пристигна и моментът на Дончич.

Словенецът завърши мача с 24 точки, 9 битки, 4 асистенции и 3 отнети топки, а Фелипе Рейес вкара още 14 точки за Реал. За Цървена звезда най-полезен бе Ален Омич с 25 точки и 10 битки.

Литовксият Жалгирис реализира 17-ата си победа в Евролигата, откакто се наложи с 85:73 над ЦСКА Москва като хазаин. В Каунас играчите на Шарунас Ясикевичус имаха преимущество през по-голямата част от мача, само че съумяха да го решат чак в последната четвърт, когато направиха серия от 16:0.

Кевин Пангос бе най-резултатен за Жалгирис с 15 точки, до момента в който за ЦСКА с 18 приключи Нандо де Коло.

В последния мач за вечерта Панатинайкос реализира безпроблемна победа със 75:56 над Валенсия вкъщи. Гръцкият гранд ще приключи постоянния сезон в Евролигата на четвърто място, в случай че в последния си мач победи Олимпия Милано като посетител или Реал загуби като хазаин от немския Брозе Бамберг.

Ник Калатес записва 15-ия си "дабъл-дабъл " в Евролигата от точки и асистенции, като по този начин се изравни на върха в тази ранглиста със сърбина Милош Теодосич. Калатес вкара 17 точки и направи 10 асистенции, доката за Валенсия Ерик Грийн бе най-полезен с 10 точки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР