Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че не е в интерес

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че не е в интерес
Коментари Харесай

Мицотакис: Не е в интерес на Гърция Турция да бъде изолирана

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи, че не е в полза на Гърция " Турция да бъде изолирана ", написа в. " Катимерини ".

В изявление за телевизия Скай Мицотакис напомни срещата с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул през март. Гръцкият министър председател уточни, че Ердоган по-късно постоянно е казвал, че Гърция не съблюдава обещаното от нея.

Съперничещите си Турция и Гърция спорят по въпроси, свързани с полетите, статута на егейски острови, морските граници сред двете страни, въглеводородните запаси в Средиземно море и по кипърския въпрос.

Мицотакис съобщи пред Скай, че е споделил на Ердоган, че " няма да одобри прелитанията на турски изтребители над гръцките острови ".

Ако господин Ердоган не е схванал какво съм му споделил, аз не нося отговорност за това, уточни гръцкият министър председател.

Ердоган също по този начин подлага на критика остро Мицотакис поради речта му пред Конгреса на Съединени американски щати, в която той порица нападателната позиция на Турция. Турският водач тогава упрекна Мицотакис в антитурска агитация поради въпросното изказване и се закани, че повече няма да беседва с него.

Изнесох тирада, в която напълно малко засегнах въпросите, свързани с Източното Средиземноморие, сподели Мицотакис.

По отношение на продажбата на оръжейни системи от Съединени американски щати на Турция той означи, че Гърция не може да я блокира безпределно.

Това, което Гърция е съумяла да направи, е да изясни на Конгреса на Съединени американски щати, че " продажбата на оръжейни системи на страна-членка на НАТО, която сега е източник на неустойчивост в югоизточния фланг на алианса и която намерено оспорва суверенитета на друга страна членка на НАТО, не е в полза на самите Съединени щати ", сподели Мицотакис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР