Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще се срещне с турския президент

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще се срещне с турския президент
Коментари Харесай

Мицотакис и Ердоган ще се срещнат на Общото събрание на ООН през септември

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис ще се срещне с турския президент Реджеп Тайип Ердоган през септември в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви гръцкият държавен представител Павлос Маринакис, представен от телевизия „ Скай “.

Преди срещата на двамата водачи на 18-20 септември в Ню Йорк ще се организира среща на двамата външни министри на Гърция и Турция Йоргос Герапетритис и Хакан Фидан на 5 септември в Анкара.

Разговорът сред външните министрите ще се състои в сходство с графика, който бе избран след срещата на Мицотакис и Ердоган във Вилнюс при започване на юли, съобщи държавният представител.

Маринакис означи, че ще бъдат разисквани двустранните връзки сред двете страни, въпроси, свързани със спазването на графиците, както и настоящи въпроси, свързани с района. Диалогът също така ще приготви новата среща сред Мицотакис и Ердоган на Общото заседание на Организация на обединените нации, както и идното осъществяване на Съвета за съдействие сред Гърция и Турция.

На фона на положителния климат, който се сътвори в гръцко-турските връзки по време на срещата сред Мицотакис и Ердоган на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, двамата министри ще се опитат да дефинират областите в връзките сред Атина и Анкара, в които могат да бъдат подхванати стъпки за доближаване, сподели представителят на гръцкото държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

В дневния ред на срещата сред Герапетритис и Фидан ще бъде включена и подготовката за Висшия съвет за съдействие, който ще се организира в края на годината в Солун.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР