Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис днес посети Одеса, където се срещна

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис днес посети Одеса, където се срещна
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция и Европа подкрепят Украйна

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис през днешния ден посети Одеса, където се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски.

В началото гръцкият министър председател посети пристанището на града, където беше посрещнат от украинския президент, и се осведоми за действието на коридора за експорт на зърно през Черно море и Дунав.

После Кириакос Мицотакис организира среща на четири очи със Зеленски в административната постройка на пристанище Одеса. След това се организираха диалози с присъединяване на делегациите на двете страни.

По време на диалозите гръцкият министър председател още веднъж удостовери продължаващата поддръжка на Гърция за Украйна, както за евроатлантическата вероятност на страната.

Мицотакис означи волята на Гърция да способства за възобновяване на Украйна с акцент върху Одеса – град с изключително историческо и културно значение за Гърция.

Според информациите двамата са разгледали също други сфери на съдействие като енергетиката, в която Гърция играе значима роля за действието на Южния кулоар за доставяне на Европа и развива отвесния свързващ кулоар за по-доброто облекчаване на потребностите на Балканите и Източна Европа.

Веднага по-късно двамата водачи посетиха жилищния комплекс, който беше ударен преди няколко дни и където починаха 12 цивилни жители, в това число пет деца. Там те сервираха цветя на паметника, отдаден на жертвите.

Гръцкият министър председател посети и музея на гръцката революционна организация „ Филики етерия “, който се намира в дома на гръцкия народен покровител Григориос Мараслис, и сервира венец на паметника на създателите на организацията. Там Мицотакис беседва и с представители на гръцката общественост в града.

Той са спря на нещастието, сполетяла гръцката общественост в Мариупол. „ Цяла Европа поддържа битката на Украйна за независимост и самостоятелност. И Гърция, несъмнено, не може да отсъства от тези старания “, съобщи гръцкият министър председател.
ТЕМА преди 2 часа 1201 преди 4 часа 912 преди 4 часа 945
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР