Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че с промяна

...
Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че с промяна
Коментари Харесай

Гръцките здравни работници могат да се върнат на работа, ако се ваксинират

Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис съобщи, че с смяна в закона ще бъде дадена опция на тези от отстранените неимунизирани медици, които си слагат първата доза от имунизациите против COVID-19, да се върнат на работа при изискване, че ще завършат имунизацията си, заяви АНА-МПА.

С признат от Народното събрание закон работещите в опазването на здравето в Гърция бяха задължени в период до 1 септември да са имунизирани най-малко с една доза от имунизациите. След приключването на този период стартира краткотрайно премахване от работа без право на трудово заплащане на неимунизираните медици. Това провокира митинги на доста места в страната, съобщи вестник „ Банкеръ “.

" Задължителността на имунизацията на личния състав на националната здравна система беше призната, с цел да способства за опазването на публичното здраве. Огромното болшинство от медиците освен са се ваксинирали, само че и поставят старания за имунизирането на жителите. Законът се ползва за дребното неимунизирани, които слагат в риск живота на хората, които се обръщат към системата на опазването на здравето. Прилагането му става с минимално вероятните проблеми. И в това използване няма да има изключения. Който не се имунизира ще остане отхвърлен от работа, колкото е належащо ", изясни той в заявката си.

Министърът обаче добави: " Доколкото обаче нямаме предпочитание да наказваме никого, с поправката, която предлагаме, даваме опция на тези медицински чиновници, които се имунизират оттук насетне с първата доза, да бъде анулирано отстраняването им и да се завърнат неотложно на работното си място при изискване, че завършат имунизацията си ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР