Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос осъди турски военноморски учения,

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос осъди турски военноморски учения,
Коментари Харесай

Турция провежда военни учения в териториалните води на Гърция

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос осъди турски военноморски учения, които съгласно него се организират в териториалните води на Гърция и Република Кипър по време на конференция след тристранна среща с негови сътрудници от Кипър и Египет в Никозия в сряда, написа електронното издание на Kathimerini, представено от организация " Фокус ".

Той акцентира, че турските действия са очевидно нарушаване на интернационалното право и подкопават районната непоклатимост в по-широкото Източно Средиземноморие. „ Общата ни цел е основаването на дълготрайно, поредно и значително стратегическо съдействие, според интернационалното право “, сподели той. Министърът акцентира още, че „ за следващ път осъждаме противозаконните, провокативни и едностранни дейности на Турция в морските зони на Гърция и Кипър, които са жестоко нарушаване на интернационалното право “.

По време на тристранната среща министрите подчертаха и своя ангажимент за по-тясно съдействие сред трите армии, с цел да противодействат дейно на всяка евентуална опасност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР