Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас е на посещение в

...
Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас е на посещение в
Коментари Харесай

Гърция иска да удвои газовите доставки от Азербайджан


Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас е на посещаване в Баку за уточняване на опциите по удвояване на азерския газ към европейските страни.

На среща в София президентите на България и Азербайджан се договориха  за опциите София да получи повече от 1 милиард кубически метра азерски газ на годишна база.

Трансферът се прави по Трансадриатическия газопровод, като Гърция употребява 20%, а останалата част се транспортира по интерконектора до България, както и по трасето до Италия, осведомят енергийни специалисти, които вземат участие в гръцката делегация в Баку.

България чака нарастване на доставките, напомнят коментаторите.

В  рамките на визитата в Баку министър Скрекас ще разиска техническите благоприятни условия за увеличение на доставките преди решението на Европейския съюз за таван на цените на природния газ, оповестяват гръцките медии по тематиката.

Цената на природния газ в Гърция е доста висока за битовите консуматори, показва изследване измежду гърците, осведоми БНР. Правителството обмисля нов пакет помощи и за цената на нафтата на отопление заяви министърът на развиването Андонис Георгиадис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР