Гръцкият гранд Олимпикос допусна домакинска загуба с 68:72 от литовския

...
Гръцкият гранд Олимпикос допусна домакинска загуба с 68:72 от литовския
Коментари Харесай

Олимпиакос загуби у дома от Жалгирис, Байерн се сбогува с плейофите

Гръцкият гранд Олимпикос позволи домакинска загуба с 68:72 от литовския Жалгирис Каунас в предпоследния 29-и кръг на постоянния сезон в Евролигата и сложи под голямо подозрение класирането си за финалната осмица в шампионата.

Играчите на Дейвид Блат пропиляха 13 точки преднина в третата четвърт и ще би трябвало да победят Дарушафака в последния си мач, с цел да имат шансове за класиране за плейофите. Дори и победа обаче може да се окаже незадоволителна според от развиването на другите срещи.

Към момента 5 тима са сигурни за плейофите - Фенербахче, ЦСКА Москва, Реал Мадрид, Анадолу Ефес и Барселона. Баскония и Панатинайкос разделят шесто и седмо място с 15 победи и 14 загуби, до момента в който Жалгирис, Олимпия Милано, Макаби Тел Авив и Олимпиакос поделят 8-11 място с по 14 триумфа и 15 провали, а само първите осем в крайното класиране не престават към директните елиминации.

Българският национал Александър Везенков игра 13 минути за Олимпиакос, само че оказа помощ единствено с 3 битки и 1 открадната топка на отбора си. Вицешампионите на Гърция имаха задатък до последните 2 минути на мача, само че в последна сметка финалният взлом на Жалгирис даде резултат и литовците си потеглиха с победа от Атина. Най-резултатен за Жалгирис в мача бе Аарън Уайт с 14 точки, а още 13 добави Брандън Дейвис. За Олимпиакос над всички бе Брианте Уебър с 26 точки, а сърбинът Никола Милутинов приключи с 18.

Байерн Мюнхен позволи изненадваща загуба като посетител на последния в класирането Дарушшафака с 87:92 и по този метод загуби и теоретични шансове за място в топ 8. Баварците са с 12 победи и 16 загуби и няма по какъв начин да разчитат на класиране, даже и да победят Гран Канария в последния кръг.

Германският отличник стартира срещата в истанбулската зала "Фолксваген Арена " доста мощно и поведе с 13 точки след края на първата четвърт при 27:14. Постепенно обаче домакините започнаха да топят пасива си и при започване на последната четвърт го заличиха изцяло. Последваха нови положителни минути за Байерн и шест минути преди края гостите водеха с 4 точки, само че това бе всичко, на което бяха способни и до края бяха по-скоро фенове на терена.

Най-резултатен за Дарушшафака бе Тони Дъглас с 26 точки, до момента в който за Байерн Петери Копонен приключи с 23. Другият турски представител - Анадолу Ефес, също реализира победа със 102:92 над Баскония като посетител. По този метод Анадолу си подсигурява четвъртото място в крайното класиране и среща с петия Барселона в първия кръг на плейофите. Ключова за успеха на Анадолу бе третата четвърт, в която отборът завоюва с 26:14.

Най-резултатни за победителиет бяха Тибор Плайс и Адриен Мьорман с по 21 точки, а за Баскония с 23 приключи Лука Вилдоза. Загубата лиши Баскония от опцията да се класира за плейофите още този кръг и по този начин испанците ще би трябвало да играят за победа при гостуването си на ЦСКА Москва след седмица. Московските "армейци " си подсигуряваха второто място в крайното класиране, откакто се постановиха с 80:72 над Химки в съветското дерби в шампионата. Най-полезен за спечелилите бе французинът Нандо де Коло с 14 точки, а Алексей Швед приключи със 17 за Химки.

Срещи от 29-ия кръг в постоянния сезон на баскетболната Евролига за мъже:

Химки (Русия) - ЦСКА Москва (Русия) 72:80
Дарушшафака (Турция) - Байерн Мюнхен (Германия) 92:87
Баскония (Испания) - Анадолу Ефес (Турция) 92:102
Олимпиакос (Гърция) - Жалгирис Каунас (Литва) 68:72

от четвъртък:
Олимпия Милано (Италия) - Фенербахче (Турция) 90:104
Барселона (Испания) - Будучност (Черна гора) 95:83
Панатинайкос (Гърция) - Реал Мадрид (Испания) 73:74
Макаби Тел Авив (Израел) - Гран Канария (Испания) 90:55

В класирането води Фенербахче* с 24 победи и 5 загуби, пред ЦСКА Москва* 23/6, Реал Мадрид* с 22/7, Анадолу Ефес* с 19/10, Барселона с 17/12*, Баскония 15/14, Панатинайкос с 15/14, Жалгирис 14/15 и други.

Заб: Отборите със * до името са се класирали за плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР