Гръцките здравни власти предупреждават, че е възможно страната да се

...
Гръцките здравни власти предупреждават, че е възможно страната да се
Коментари Харесай

Гърция пред третата вълна на заразата, ускорява ваксинацията

Гръцките здравни управляващи предизвестяват, че е допустимо страната да се изправи пред трета вълна на болестта от Covid-19, написа в. „ Катимерини “. Най-застрашен е и най-гъсто обитаемият регион в Гърция – Атика.

През последните дни в региона към столицата се вижда повишаване на броя на на новозаразените. Миналата седмица 50 от 80 хоспитализации на ден са били точно в Атика, в края на седмицата са били заети 550 болнични кревати против 455 седмица по-рано. Като цяло за последните 10 дни половината от новите случаи са тъкмо в този район.

С оглед на обстановката здравното министерство е подготвило действен проект, показан в понеделник на видеоконферентна среща. Планът планува нови ограничаващи ограничения и отваряне на изключителни болнични кревати. Той ще бъде задействан, в случай че случаите не престават да порастват.

Предвижда се и ускорение на имунизациите. Само в понеделник са ваксинирани близо 22 хиляди души, с което общият брой става 290 хиляди. Вчера в Гърция са пристигнали нови 90 хиляди дози от имунизацията на „ Пфайзър “. До края на март се чакат 1 650 000 дози от тази и от наксината на „ Модерна “, както и към милион от имунизацията на „ Астра Зенека “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР