Гръцките служби издадоха забрана на трафик в горските зони на

...
Гръцките служби издадоха забрана на трафик в горските зони на
Коментари Харесай

Важно! Не шофирайте в горските зони на Халкидики

Гръцките служби издадоха възбрана на трафик в горските зони на полуостров Халкидики заради високия риск от пожар.

След изключителното съвещание, което се организира в четвъртък вечерта в Полигирос, бе решено за избрани горски региони да се вкара възбрана за пешеходци и транспортни средства заради високият риск от пожари. Забраната влиза в действие от 7.00 часа петък.

Превантивната мярка се постанова поради високия риск от пожари в страната. Атмосферните условия в допълнение ускоряват заплахата от възникването на пожар, а човешката немарливост продължава да бъде най-сериозният фактор за пожарите. На някои места преди горските региони има защита от полицейски патрули. Разположени са и табели на няколко езика, съгласно които установяването на нарушаване ще бъде съпроводено с високи санкции. Възможно е и нарушителите да бъдат подведени под наказателна отговорност, според Закона за отбрана на природата в Гърция.

Съгласно Картата за попречване на заплахите от пожар, издадена от Генералния щаб за гражданска отбрана на Министерството на вътрешните работи (www.civilprotection.gr), висок риск от пожари се планува за през днешния ден, петък (категория 4) на островите: Лесбос, Хиос, Самос, Икария, Фокида, Фтиотида, Виотия, Евиа, Скирос, Лефкада, Кефалония, Закинтос, Тасос, както и райони Атика, Пелопонес и Халкидики.

Предупреждават се жителите и туристите да бъдат извънредно деликатни и да съблюдават напътствията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР