Гръцките противопожарни служби са регистрирали 49 горски пожара за 24

...
Гръцките противопожарни служби са регистрирали 49 горски пожара за 24
Коментари Харесай

Почти 50 пожара са регистрирани в Гърция за 24 часа на фона на предстоящо опасно горещо и сухо време

Гръцките противопожарни служби са записали 49 горски пожара за 24 часа, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ. Институтите по метеорология предизвестяват за рисково горещо и изсъхнало време в страната.

Повечето от вчерашните пожари са открити и предотвратени в ранен стадий.  

Отговорните служби оповестиха висока степен на заплаха от експлоадиране на пожари през днешния ден в регионите на Хиос, Самос, Икария, Ласити, Ираклио и Ретимно. 

В същото време гръцките управляващи предизвестяват да се взимат превантивни ограничения заради високите температури, които се чакат в идните дни да доближат до 43 градуса по Целзий. Те предлагат на хората да пият доста вода, да стоят най-вече в прохладни пространства, да носят леки облекла, да се хранят с лека храна, да не се претрупват физически, да си взимат хладки душове, да са изключително деликатни при разходки с деца и домашни любимци и да се съветват с доктор по отношение на медикаментите, които употребяват в интервала на жегите. 

Проучвания на европейски здравни институти демонстрират, че над 61 хиляди души са умряли около горещините в 35 страни в Европа за интервала от май до септември 2022 година, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки в. „ Катимерини “. Според данните в Средиземноморските страни Гърция, Италия, Португалия и Испания е записана най-висока смъртност по отношение на популацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР