Гръцки земеделци, които вече няколко дни протестират на различни места

...
Гръцки земеделци, които вече няколко дни протестират на различни места
Коментари Харесай

Гръцки фермери подготвят засилване на протестите си

Гръцки земеделци, които към този момент няколко дни стачкуват на разнообразни места в Тесалия и гръцка Македония, възнамеряват да засилят митингите си и да блокират още пътища, оповестява телевизия Скай.

След вчерашните митинги участниците са решили да продължат блокадата край Кардица, Тесалия, и още веднъж да се опитат да затворят автомагистралата Атина - Солун.

Край Лариса през вчерашния ден са били издигнати още две блокади на пътищата Лариса – Трикала и Лариса – Волос.

Продължават митингите и в региона на Епаноми край Солун, където земеделците възнамеряват в петък да се опитат да затворят пътния възел за солунското летище.

Вчера тук-там имаше напрежение сред протестиращите и полицията, откакто земеделци с трактори се пробваха да блокират пътя E65 от Трикала към Централна Гърция, както и автомагистралата. Фермерите съумяха да доближат до автомагистралата без машините си, само че бяха отблъснати от полицията със сълзотворен газ.

Основните претенции на фермерите се отнасят до изплащането на компенсации за вредите, претърпени от наводненията през септември предходната година, както и до ограничения за понижаване на себестойността на производството.

Гръцкият министър на аграрното развиване и храните Лафтерис Авгенакис, представен от АНА-МПА, изрази подготвеност за разговор на реалистична основа, само че видя и политически подбудители зад дейностите на земеделците.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР