Гръцки работнически синдикати обявиха протест този вторник срещу законопроект, който

...
Гръцки работнически синдикати обявиха протест този вторник срещу законопроект, който
Коментари Харесай

Гърция протестира срещу проектозакон, даващ зелана светлина на 16-часов работен ден

Гръцки работен синдикати оповестиха митинг този вторник против законопроект, който позволява 16-часов работен ден, съобщи националната телевизия ЕРТ.

Организациите възнамеряват митинга за 12:00 часа пред Министерството на труда във връзка законопроекта, прокаран предходната седмица, който ще разрешава на жителите да създават две цялостни 8-часови работни смени при двама разнообразни работодатели в границите на едно денонощие.

" Никой не трябва да се съгласява да работи по 16 часа дневно. Никой да не приема контракти с нулево работно време. Никой не би трябвало да приема криминализирането на синдикалните дейности с санкции и даже затвор. Да не се осмелява да внася в Народното събрание сходна низост, тъй като тя ще бъде опълчена на войнствените мобилизации на работническата класа, без никакво отсрочване и изчакване. Ние би трябвало да пожелаваме въз основа на личните си потребности: 35 часа (седмично) - 7 часа (на ден) - 5 дни (седмично). Фиксирано на ден работно време. Смело нарастване на заплатите и пенсиите. Нито един служащ без контракт ", написа в изказването на гръцкия профсъюз PAME.

Гръцката асоциация на чиновниците в областта на комерсиалното корабоплаване (PENEN), както и Федерацията на миньорите в Гърция (OMED) също ще поддържат митингите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР