Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и

...
Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Как схемите на Нотариуса стигнаха до гръцки бизнесмени

Гръцки предприемачи, представители на притежателя на София Ринг Мол и ИКЕА са били изнудвани от групата на Мартин Божанов. Това описаха те пред журналиста Слави Ангелов и „ 24 часа “. Часове по-късно започнаха да валят оставки в прокуратурата след обвиняването на вложителите, че ръководителят на районната софийска прокуратура Невена Зартова е част от схемата за напън посредством покачване на подправени обвинявания. Много въпроси остават – измежду обвиняванията става дума за присъединяване на чиновник на Национална агенция за приходите.

Извеждат ли по различен метод тематиката за следствието на Божанов, разказва журналистът Слави Ангелов пред Нова тв.

Той показа, че не е оптимист, че ще бъдат разкрити схемите за рекет. Журналистът уточни, е „ неверно да се изяснява, че схемите са правосъдно-съдебни “. По негови думи „ това са държавни схеми за рекет, защото в тях са забъркани държавни чиновници от разнообразни институции, които могат да основават проблеми на хората “. „ Става въпрос за медиатори, които постоянно имат един човек на доста високо равнище в страната, който им дава тил. Оттам-нататък те употребяват огромна палитра от чиновници в данъчни служби, в КПКОНПИ, в ДАНС, прокуратурата, съда “. Журналистът уточни, че резултатът от това е, че „ цялата държавна машина работи за частни структури, а не за жителите “.

Ангелов сподели, че гръцките предприемачи, които са били подложени на рекет, са се свързали с него с началото на лятото. Журналистът добави, че те са желали да се съветват с него поради проблеми с правосъдната система в България. Гостът уточни, че тогава не се е осъществила срещата сред тях, само че счита, че убийството на Нотариуса е подтикнало предприемачите да предизвикват такава. „ Казах им, че разказването на историята им по-скоро ще ги отбрани и ще отпуши избрани събития, в сравнение с да им навреди “, добави гостът.

Журналистът е на мнение, че Мартин Божанов, Петър Петров и Владимир Атанасов са работили дружно. Той счита, че в някакъв миг е настъпил раздор освен сред тях, само че и по високите етажи на властта. „ От обстоятелствата, които предприемачите ми дадоха може да се направи извод, че Владимир Атанасов стои на по-високо равнище от Нотариуса “, сподели Ангелов.

Журналистът описа и за проблема с гръцкия предприемач и корабен магнат Джон Кустас, който твърди, че е жертва на схемата на Мартин Божанов и юрист Велимир Атанасов.

Ангелов изрази скептицизъм, че ще има смяна в България, защото е „ доста мъчно да разплетеш нещо, което самичък си заплел “.

Журналистът уточни, че „ няма политическа мощ, която да носи потенциал за смяна в себе си “. По негови думи единственият метод да се случи смяна е посредством публичен напън, само че това ще изисква време.

Ангелов уточни, че когато разбере, че се образува комисия ва Народното събрание по даден случай, това значи този проблем няма да бъде решен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР