Гръцката разузнавателна служба (EIP) е уведомила всички министри и длъжностни

...
Гръцката разузнавателна служба (EIP) е уведомила всички министри и длъжностни
Коментари Харесай

Гръцката разузнавателна служба предупреди министри и чиновници да се пазят от телефоните

Гръцката разследваща работа (EIP) е уведомила всички министри и длъжностни лица, които вземат значими решения, че връзката им посредством известни онлайн приложения не е предпазена.

Сигналът е изпратен освен до министри и държавни чиновници, само че и до всички чиновници, които вземат сериозни решения и работят с поверителна информация. Същите източници прибавят, че съответното съобщение е било изпратено през септември предходната година и е било с " по-обширен темперамент “ във връзка с броя на получателите, прецизира кореспондентът на в Гърция.Всъщност разследващата работа се готви да стартира да образова хора на основни позиции, които работят с сериозна информация в близко бъдеще. Обучението ще обгръща ръководство на информация с допустимо най-високо равнище на сигурност и отбрана против приключване.

ΕIP е изпратила предизвестие до министрите през предходната седмица, предизвиквайки безпокойствие и подхранвайки сюжета, какво в действителност е принудило разследващите организации на страната да подхващат тази самодейност. В писмото ЕIP предизвестява държавните чиновници, че техните телефонни диалози, както и текстовите известия посредством открити криптирани информационни приложения, не би трябвало да се смятат за сигурни и некриптирани. Тя ги моли да не употребяват приложенията за чувствителни държавни въпроси, призовавайки те да бъдат сменени с друго, по-малко известно приложение с корени в Швейцария.

Но Гърция не е единствената европейска страна, подхванала сходна самодейност. На 22 ноември френският министър председател Елизабет Борн забрани на министрите от нейното държавно управление да употребяват добре познати приложения за връзка и известия, базирайки се на пропуски и уязвимости в тяхната сигурност на криптиране в документ.

" Тези цифрови принадлежности не са лишени от дефекти и затова не могат да подсигуряват сигурността на връзките и информацията, която обменят ", се споделя в документа, подписан от Борн и оповестен предходната сряда от френския вестник Le Point.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР