Гръцката Национална комисия по инфекциозни заболявания препоръча носенето на маски

...
Гръцката Национална комисия по инфекциозни заболявания препоръча носенето на маски
Коментари Харесай

Гърция препоръча носенето на маски на закрито, в болници и в транспорта

Гръцката Национална комисия по инфекциозни болести предложи носенето на маски в затворени пространства, лечебни заведения и градския превоз поради повишаването на случаите на ковид и грип през последните седмици в страната, заяви гръцката национална телевизия ЕРТ. Това решение беше взето след съвещание на Комисията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32894
Учените в Гърция показват терзание по отношение на ниската интензивност, обвързвана с повторното слагане на ваксина против ковид, защото единствено един от 10 души от уязвимите групи я е сложил.

Според гръцкия уебсайт news24/7 за всяка болница ще има специфична комисия, която ще взема решение дали ще бъде наложителна използването на маска или ще бъде просто целесъобразна както за пациенти и придружители, по този начин и за работещите там, написа Българска телеграфна агенция.

Мярката за наложително носене на маска в здравни заведения беше анулирана в края на юли тази година, както и наложителният бърз тест от работещите в тези структури, които не са били имунизирани против COVID-19.

Според последни данни на Националната държавна здравна организация диагностицираните седмично случаи на ковид в Гърция са 36 379, като броят на признатите пациенти в здравни заведения през седмицата на 11-17 декември е по-висок от съответния интервал през 2022 година, уточни уеб сайтът „ Инсайдър “. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР