Гръцката баскетболна суперзвезда Янис Адетокумбо се изказа положително за Александър

...
Гръцката баскетболна суперзвезда Янис Адетокумбо се изказа положително за Александър
Коментари Харесай

Суперзвезда похвали Везенков: Невероятен играч е

Гръцката баскетболна суперзвезда Янис Адетокумбо се изрече позитивно за Александър Везенков след срещата сред тимовете им. Сакраменто победи Милуоки със 129:94, а българското крило още веднъж не игра, тъй като продължава да се възвръща от контузя на глезена.

Това обаче не попречи на Янис, който перз 2021-а изведе Бъкс до купата в НБА, а също по този начин е повторен " Най-полезен състезател " на постоянния сезон, да изрече положителни думи по адрес на родната звезда.

" Радвам се на това, което прави. А в този момент му поисквам бързо възобновяване, с цел да помогне както може на тима си. Той е необикновен състезател. Знае по какъв начин да играе баскетбол. За всеки тим би било ужасно да го има в състава си ", сподели Янис, предава Дир бг. 

28-годишният българин не е играл от февруари месец насам, като се чака в скоро време още веднъж да бъде на 100% и разполагаем на треньора си Майк Браун. В обществените мрежи се появиха видеоклипове, на които се вижда, че Везенков към този момент се движи много по-свободно и даже се включва в някои извършения за пукотевица по време на тренировките на " кралете ".

" Най-полезният състезател " на Евролигата за предишния сезон има приблизително по 5.6 точки и 2.5 битки в 35 мача на Сакраменто в дебютната си акция в НБА. Доста дълго време националът оставаше отвън ротацията на Браун, само че когато получаваше минути и късмет, постоянно даваше максимума от себе си и това му носеше похвали от почитатели и анализатори.

В момента Кингс са седми на Запад, a задачата им в остатъка от постоянния сезон е да попаднат измежду първите шест, които отиват непосредствено в плейофите.

Тимовете сред седмо и десето място играят плей-ин шампионат за оставащите две плейофни позиции от конференцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР