Гръцка анархистка група пое отговорност за палежа на автомобили в

...
Гръцка анархистка група пое отговорност за палежа на автомобили в
Коментари Харесай

Гръцки анархисти поеха отговорност за взривения дипломатически автомобил в Атина

Гръцка анархистка група пое отговорност за палежа на коли в дома на почитан италиански посланик в Атина този месец. Те показаха, че акта е бил в символ на взаимност с хвърлен в пандиза анархист в Италия, осведоми Ройтерс.

Превозното средство бе взривено по време на нападението в дома на италианския заместник-посланик Сузана Шлайн в ранните часове на 2 декември.

Анархистката група Cell of Revenge " Carlo Giuliani " съобщи, че е провела офанзивата против Алфредо Коспито, 55-годишен италиански анархист, наказан за пукотевица против управител на нуклеарна сила предходната година и бомбен атентат през 2016 година Коспито е затворен при непоколебим режим на изолираност, прочут в Италия като 41 бис.
 Бомба взриви кола на италианското посолство в Атина
Бомба взриви кола на италианското посолство в Атина

Атаката е осъществена ден преди плануваното посещаване на италианския външен министър

Решихме да изпратим личен сигнал на взаимност към другаря и неговата битка против 41 бис, сподели групата в изказване на анархистки уеб страница.

Гръцкото и италианското външно министерство също осъдиха нападението, проведено дни преди 14-ата годишнина от полицейското ликвидиране на студент в Атина, което докара до най-големите вълнения в Гърция от десетилетия.

Гърция има десетилетна история на политическо принуждение и повече анархистки групи се появиха след полицейската пукотевица по Алексис Григоропулос през 2008 година, тъкмо преди началото на дълговата рецесия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР