Грант Стоунър каза, че е обичал да играе видео игри

...
Грант Стоунър каза, че е обичал да играе видео игри
Коментари Харесай

Контролерът PlayStation Access на Sony предлага нов социален спасителен пояс за геймъри с увреждания

Грант Стоунър сподели, че е обичал да играе видео игри през целия си живот и че най-ранният му спомен е по какъв начин е играл на Super Nintendo в спалнята на родителите си на към 3 години.

„ Игрите за мен постоянно са били обществена активност “, сподели Стоунър, роден в Питсбърг, който има спинална мускулна недоразвитост вид 2, нервно-мускулно заболяване, пред CNN. „ Тъй като в никакъв случай не съм успявал физически да вземам участие в събития в учебния двор или спортни събития или каквото имате, тъй че бих се свързал със фамилията и съучениците си посредством игри. “

За хората с увреждания Стоунър сподели, че игрите са послужили като избавителен пояс за основаване на другарства и общественост. Но в продължение на години, прибавя той, технологията, която е в основата на бранша на игрите, е известна като неприобщаваща.

Грант Стоунър. Грант Стоунър. С общителното подпомагане на Грант Стоунър

„ Хората с увреждания би трябвало да бъдат доста новаторски и да проектират, или да основат свои лични адаптивни настройки с сходни, разнообразни може би 3D-отпечатани обекти или в моя случай стик за Popsicle “, сподели Стоунър пред CNN. Той сподели, че брат му е употребявал стик за Popsicle към спусъка на един от неговите контролери за игри, с цел да откри метод Стоунър да продължи да играе, даже когато губи мощ в пръстите си.

Борбите на Стоунър са прекомерно познати на Пол Амадеус Лейн, който сподели пред CNN, че се е научил по какъв начин да играе игри, употребявайки брадичката, устните и бузите си, с цел да натиска бутони на контролера, откакто преди към 30 години случай го остави квадриплегичен и без пъргавина на пръстите.

Лейн също по този начин си спомня по какъв начин общественият му кръг се е трансформирал след случая му и изолацията е настъпила, откакто към този момент не може да прави неща като да играе баскетбол или да кара кола.

„ Игрите могат да оказват помощ с тези обществени бариери, изключително със обществената изолираност “, сподели Лейн пред CNN. „ И ни поставете в среда, в която можем да се любуваме, без да бъдем съдени поради нашето увреждане. “

Лейн сподели, че си спомня, че е получил позвъняване през 2021 година, с цел да помогне да съветва Sony с „ скришен план “, и беше извънредно благополучен да разбере, че отделът за игри на софтуерния колос работи безшумно върху основаването на контролер особено за хора с увреждания. Sony Interactive Entertainment е производител на извънредно известните PlayStation конзоли и набор от обичани на почитателите PlayStation игри. Подразделението за игри на Microsoft Xbox пусна адаптивен контролер за Xbox през 2018 година за доста празнуване от общността на хората с увреждания, само че хората с увреждания към момента намират огромни пропуски, пробвайки се да играят игри на конзоли PlayStation или Nintendo.

Пол Амадеус Лейн, съветник по досегаемост, работещ със Sony Interactive Entertainment, е изобразен тук с контролера за достъп, устройство на Sony, особено основано за геймъри с увреждания. Пол Амадеус Лейн, съветник по досегаемост, работещ със Sony Interactive Entertainment, е изобразен тук с контролера за достъп, устройство на Sony, особено основано за геймъри с увреждания. Sony Interactive Entertainment

„ Бях в действителност, в действителност благополучен, тъй като не мислех, че Sony в миналото ще се заеме с нещо сходно “, сподели Лейн пред CNN.

След години на бърникане и съвещания с геймъри с увреждания като Lane, Sony Interactive Entertainment разкри първи взор към своя контролер за достъп за геймъри с увреждания по-рано този месец. Контролерът за достъп към този момент е наличен за предварителна поръчка и ще бъде пуснат на пазара на 6 декември с цена $89,99.

Контролерът може да бъде безпределно персонализиран, с цел да отговори на разнообразните потребности на играчи с увреждания и Sony има за цел да помогне на тези геймъри да играят по-удобно за по-дълго време. Кръглото устройство може да бъде конфигурирано със сменяеми бутони и капачки за стик, с цел да дава отговор на редица потребности от подвижност.

Геймърите получават първи взор към контролера за достъп на Sony, устройство с висока степен на персонализиране, проектирано особено за хора с увреждания, на събитие в Сан Матео през септември. class= Геймърите виждат за първи път контролера за достъп на Sony, устройство с опция за персонализиране, основано особено за хора с увреждания, на събитие в Сан Матео през септември. Sony Interactive Entertainment

Във Въпроси и отговори, оповестени в блога на компанията PlayStation на Sony, Алвин Даниел, старши механически програмен управител за контролера за достъп, сподели, че екипът за разработка бързо е научил, че „ няма двама души да изпитват увреждане по безусловно същия метод “.

Даниел сподели, че екипът му е употребявал помощта на играчи и специалисти по досегаемост, с цел да сътвори контролер, който може да бъде допустимо най-всеобхватен. С помощта на играчи и специалисти по досегаемост, Даниел написа, „ направихме в действителност надълбоко гмуркане, с цел да се опитаме да разберем какво искахме да помогнем да разгадаем. И това се сведе до доста забавно просветление: вместо да гледате изискванията или пречките, вместо това погледнете контролера.

„ Вижте общоприетия контролер, какъвто съществува през днешния ден. И си задайте въпроса „ Какво пречи на някого да взаимодейства дейно със общоприет контролер? “, добави той.

Резултатът е устройство, проектирано от Sony, което геймърите могат да приспособят, с цел да посрещнат самостоятелните си потребности, което геймърите не би трябвало да държат, с цел да употребяват, и разполага с бутони, които са доста по-лесни за натискане. Лейн, който е измежду групата геймъри, които са съумели да тестват неиздадения контролер, сподели, че е изключително разчувствуван от това по какъв начин му е дал опцията да играе още веднъж спортни игри за първи път след случая си.

„ Не можех да играя спортни игри единствено поради сръчността, от която се нуждаехте с ръцете си, и какъв брой бързо се движат нещата “, сподели Лейн. „ И тогава, когато съумях да тествам Gran Turismo, си споделих, че мога да играя и да играя спортни игри още веднъж! “

„ Не съм карал повече от 30 години “, добави той. „ Връща ме обратно, когато карах. “

Стоунър сподели, че е разчувствуван от контролера за PlayStation Access и изключително поощрен, че цената му е относително ниска спрямо други варианти на пазара. И макар че беше вдъхновен да види подтик в цялата промишленост към всеобхватни нововъведения в игрите, той акцентира, че има още работа за извършване.

„ Индустрията би трябвало да разбере, че контролерът на Xbox, контролерът на PlayStation, макар че са страхотни и макар че са доста потребни, те не могат да оказват помощ на всички “, сподели той. „ Това не е идеалното решение. “

„ Трябва да продължим да вършим нововъведения към игрите – софтуерният аспект и хардуерният аспект – тъй като нищо, което имаме сега, не е изцяло налично за всеки човек с увреждания “, добави той. „ Не знам дали в миналото ще се случи, единствено поради това какъв брой индивидуалистично е преживяването на хората с увреждания, само че сега постоянно има още работа за извършване и промишлеността би трябвало да помни това. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР