Границата е фронтова линия, на която се води ежедневна борба.

...
Границата е фронтова линия, на която се води ежедневна борба.
Коментари Харесай

Проф. Румен Миланов: Границата е фронтова линия

Границата е фронтова линия, на която се води ежедневна битка. Това сподели пред някогашният шеф на Национална работа " Жандармерия “, на Национална работа за битка с проведената престъпност и на Национална работа са защита, както и шеф на БОРКОР ген. проф. Румен Миланов пред Радио " Фокус ".

Той изрече съболезнования на околните на Петър Бъчваров и съобщи, че е попадал в обстановка, в която е имало умрял служител на реда. " Този случай със стрелбата по служител на реда, без значение от това, че има може би и други сходни случаи, за енти път сподели, че границата е една фронтова линия. Там се води ежедневна битка с нарушаванията и с закононарушенията, тъй като прекосяването на държавната граница незаконно, нищо, че го водим миграционен напън, в последна сметка това е закононарушение “, разяснява той.

Проф. Миланов посочи, че е нужна напълно нова модерна техника за установяването на всички извършители на границата. По думите му би било редно да се употребяват повече въоръжените сили, които могат да поддържат полицейските постове и по този метод да се усили покритието на границите.

Той акцентира, че тази фронтова линия ще продължава да съществува, да се усложнява, тъй че не би трябвало да ги подценяваме проблемите.

" Подходът е да се отделят нужните средства, да се сътвори систематична подготовка на полицейските чиновници и на военнослужещите, които ги подкрепят, да се образуват едни по-трайни екипи, с цел да могат да работят екипно. Но в случай че се работи редовно, мисля, че ще се увеличи успеваемостта и ще се минимизират тези трагични случаи “, счита проф. Миланов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР