Граничните пунктове са към МВР, ще проведа разговор по темата

...
Граничните пунктове са към МВР, ще проведа разговор по темата
Коментари Харесай

Аврамова: Процедурата за тунел Железница се удължава

Граничните пунктове са към Министерство на вътрешните работи, ще проведа диалог по тематиката с министър Маринов ”, по този начин районният министър Петя Аврамова отговори на въпрос на БГНЕС за окаяното положение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково ” на българо-македонската граница, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и Сухейл Фазлиу-министър на локалното самоуправление на Македония, откриха през днешния ден обновената постройка на Областната администрация – Благоевград. Сградата е реновирана по Проект „ Зелени здания за общо зелено бъдеще “ (Green building for common green future – GREEN). Той се финансира по програмата ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Македония 2014-2020. При осъществяването му Областна администрация - Благоевград си партнира с Центъра за развиване на Източен регион за обмисляне, Република Македония. По плана са изпълнени енергийно-ефективни ограничения в постройката на регионалната администрация, както и по тази на община Кочани, Република Македония.

„ За тунел „ Железница “ върви процедура и тя не е завършила. Има определен реализатор и има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. След оповестяването на отхвърли за подписване на контракт на „ Джи Пи Груп “ се удължава процедурата за избор на реализатор ”, сподели още районният министър.

Министър Аврамова не чака закъснение в строителството на тунела, в законовите периоди, счита процедурата да завърши и да има определен реализатор, тъй че значимият за страната обект да започва.

„ По съответния случай с граничен пункт Клепалото не мога да дам информация, само че желая да ви уверя, че АПИ доста деликатно преглежда програмата, която ще извършва от 2019. Съобразяваме се със всички обитаеми места, в които има проблеми. По първични данни третокласната мрежа е в най-тежко положение. Около 25% от пътищата в страната имат проблеми ”, добави министър Аврамова.

„ Щом министър председателят е заречен, значи ще се случи ”, по този начин районният министър отговори на репортерски въпрос, че Борисов при срещата си със Зоран Заев в Благоевград даде обещание неотдавнашен ремонт и създаване на пътя към граничния пункт.

„ Като основни цели на Република Македония са положителните съседски връзки с България. Това беше доказано с подписването на Договора за добросъседство. Пътната инфраструктура е основен приоритет за Македония от най-високо равнище. Изграждането на мостове сред жителите води до доближаване, което е значимо за Европейския съюз. За първи път всички държавни управления на Балканите са на едно мнение, че пътят на Македония е към Европейски Съюз ”, заявява министър Фазлиу.

Домакин на събитието бе регионалният шеф Бисер Михайлов, който подари на министър Аврамова и сътрудника й Фазлиу плакети.

Водосвет отслужи отец Петър. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР