Гранични полицаи задържаха на ГКПП Капитан Андреево“ нидерландски гражданин за

...
Гранични полицаи задържаха на ГКПП Капитан Андреево“ нидерландски гражданин за
Коментари Харесай

Спипаха надрусан с кокаин нидерландец на Капитан Андреево, опитал да изнесе и 6 кг хашиш

Гранични служители на реда задържаха на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ нидерландски жител за шофиране след приложимост на кокаин и опит за контрабанда на 6 кг хашиш, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Лек автомобил, с двама нидерландски жители, е дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ за излизане от страната към 14.30 часа на 1 август. Граничните служители на реда създали искане за щателна инспекция на колата. В хода на контролните дейности митническите служители  разкрили в кухините на двете задни порти на транспортното средство общо 121 пресовани пакета, облепени с фолио. Установено е, че 120 от тях - с общо тегло 6 кг, съдържат вещество, реагиращо на хашиш при полеви наркотест. Съдържанието на един пакет с тегло 530 грама дало позитивна реакция на кокаин. 

На лидера бил осъществен тест с техническо средство за приложимост на наркотични субстанции, като уредът отчел позитивен резултат за кокаин. Двамата непознати жители и наркотичните субстанции били арестувани в Граничното полицейско ръководство – Свиленград, където е формирано досъдебно произвеждане.

Шофьорът е притеглен като обвинен от Окръжна прокуратура – Хасково, с разпореждане на наблюдаващия прокурор е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него.           
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР