„Гранична полиция“ разкри канал за трафик на мигранти, задържани са

...
„Гранична полиция“ разкри канал за трафик на мигранти, задържани са
Коментари Харесай

Закопчаха шестима каналджии за трафик на мигранти


„ Гранична полиция “ разкри канал за трафик на мигранти, арестувани са шестима души.

Тази заран Главна дирекция „ Гранична полиция “ започва интервенция на територията на София и Перник за обезвреждане на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница. Престъпната активност на групата започва след усилване на граничния надзор на българо-сръбската граница. Служители от Гранично полицейско ръководство – Силистра стартират работа по случая, когато в региона на регионалния град са открити няколко опита за превеждане на противозаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния.

Образувани са 5 досъдебни производства и са арестувани три лица, на които са повдигнати обвинявания.

Днес чиновниците от Групово дело „ Гранична полиция “, със съдействието на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-Перник, задържаха още трима. Те са набирали мигранти главно в столицата, влезнали в предходни интервали в България и регистрирани в организацията по бежанците. След съответното възнаграждение те са подпомагали напредването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в региона на Силистра.

Издирват се още две лица.

Проведени са процесуално-следствени дейности, при които са открити и конфискувани мобилни телефони, револвер - законно притежаван и муниции, за които няма позволение за владение и приложимост, уред за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други движимости и предмети, имащи връзки към досъдебните производства. Иззети са и транспортни средства, с които са превозени мигрантите.

Работата по случая продължава. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР