Граничен полицейски кораб спаси двама румънски граждани, бедстващи на яхта

...
Граничен полицейски кораб спаси двама румънски граждани, бедстващи на яхта
Коментари Харесай

Граничен кораб спаси румънци, бедстващи на яхта до Каварна

Граничен полицейски транспортен съд избави двама румънски жители, бедстващи на яхта покрай Каварна. Спасителната интервенция е почнала през нощта в събота против неделя, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На 12 август в 22:20 ч. в Черноморския граничен координационно-информационен център в Бургас е постъпила информация от румънската гранична полиция за бедстваща яхта „ Мelissa “ с двама румънски жители на борда. Единият от тях подал сигнал в румънския избавителен център.

Яхтата отплавала вечерта на 11 август от Истанбул за Констанца, само че останала без зареждане и на процедура била неуправляема.

Незабавно към хипотетичните координати на бедстващия съд е ориентиран дежурният граничен полицейски транспортен съд, намиращ се сега на рейд в региона на Калиакра. В интервенцията по търсене се присъединил и катер на Морския избавителен координационен център. Спасителните дейности краткотрайно били прекъснати през нощта.

Сутринта на 13 август яхтата е открита от дежурния граничен транспортен съд 514 „ Бургас “.

„ Мelissa “ е открита на към 15 морски благи южно от Каварна. Двамата румънски жители не са потърпевши. Повреденият кораб е муден на буксир до пристанище Варна от полицейския транспортен съд „ Бургас “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР