Грандиозният спектакъл Калас и Онасис е акцент в програмата на

...
Грандиозният спектакъл Калас и Онасис е акцент в програмата на
Коментари Харесай

Партита, яхти, самолети, сделки – не са толкова важни: Любовната история на Калас и Онасис

Грандиозният театър " Калас и Онасис " е акцент в програмата на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

Мюзикълът споделя за триумфа на две митове, само че и за отчаянието на двама души, търсещи безусловната обич. Той отбелязва 100 години от рождението на Мария Калас.

Петя Дикова и операторът Мариан Александров ни придвижват в трагичната любовна история на две световноизвестни персони.

''Фантомът на операта'' прави своя дебют в България със седем представления у нас

За първи на международната музикална сцена се пресъздава трагичната любовна история и живота на двамата точно в операта-мюзикъл " Калас и Онасис ". В функциите са Ева Перчемлиева и Мариос Андреу.

„ Кoгато композирах този мюзикъл, прототипът ми беше " Клетниците ", " Фантомът на операта ", и " Уестайсдска история ". Всички те имат печален край, само че в действието напираш избавление, благополучие, обич, всички от което имате потребност. И доста танци “, разяснява композиторът Христос Папагеоргиу.

На българите артистът пожелава да се отърват от тарикатлъка

Отвъд блясъка концепцията, която имаме за Калас и Онасис - празненства, яхти, самолети, огромните пари, покупко-продажби, тези неща не са толкоз значими колкото тези определящи моменти в персоналния им живот. При Калас това е неналичието на същинска обич. Това е единството, което постоянно е търсила. Безусловна обич.

При Онасис това е моментът, в който той от тотално безчинен, за 2 години се възвръща изцяло и става най-богатият човек в света.

„ Историята, която най-вече ме впечатли при Калас е, че тя в никакъв случай не намира обич в детството си. Тя е предадена от личното си семейство. Това я прави толкоз корава и устремена да успее,

„ Интересно е да се види пробивът на Калас като актьор - от никому-неизвестна до фантастична легенда, единствено за 2 години. И несъмнено, трагичния миг, в който тя среща Онасис “, разяснява Христос Папагеоргиу.

На 7 декември можем да гледаме „ Коса “ в Зала 1 на НДК

Премиерата на мюзикъла е през лятото.

„ Публиката не знаеше какво да чака. Те започнаха последователно да приветстват, до момента в който най-после напряко не можех да допускам - стана като рок концерт “, споделя още композиторът.

„ Публиката в България е една от най-култивираните и осведомени публики по света. За нас е огромна премия и чест българската аудитория да оцени тази комплицирана задача, която си поставихме “, показва той.

Хитовата продукция " Калас и Онасис " ппристига на сцената на НДК като част от програмата на годишния Новогодишен музикален фестивал на 13 декември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР