Грандиозният провал на Европейската Суперлига може да се отрази сериозно

...
Грандиозният провал на Европейската Суперлига може да се отрази сериозно
Коментари Харесай

В Ювентус махат цялото ръководство, Роналдо също си тръгва

Грандиозният неуспех на Европейската Суперлига може да се отрази съществено в тима на италианския първенец Ювентус. Както е известно, президентът на „ бианконерите “ Андреа Аниели беше една от главните персони в построяването на шампионата, който обаче се провали с глъм и тропот.

Друга причина е извънредно неуверен сезон на „ остарялата госпожа “. Тимът няма да успее завоюва десета поредна купа в Серия, мястото в Топ 4 на класирането също е под въпрос, а отпадането на 1/8-финалите в Шампионската лига не оказва помощ за положителната атмосфера в клуба.

„ Gazzetta dello Sport “ твърди, че актуалният треньор Андреа Пирло ще бъде освободен след края на сезона, а отпред на торинци ще се завърне Масимилиано Алегри.

Смяна ще има и на по-висш пост в клуба. Бившият изпълнителен шеф на клуба Джон Елкан в сряда е посетил подготвителната база на Юве и е имал среща с Андреа Аниели, спортния шеф Фабио Паратичи и заместник-директора на Борда на шефовете Павел Недвед. Очаква се Аниели да отстъпи позицията си на Алесандро Наси. Вариант е и актуалният изпълнителен шеф на Интер Бепе Марота. Договорите на Паратичи и Недвед изтичат през лятото и бъдещето им е под въпрос.

Спортният шеф на Наполи Кристиано Джунтоли е един от разновидностите за заместител на Паратичи. Други източници настояват, че за поста се спрягат и някогашните играчи на отбора Давид Трезеге и Алесандро дел Пиеро.

According to reports in Italy, there could be significant changes at from next season: with a new President and a new sporting director.
— footballitalia (@footballitalia)
В същото време португалската суперзвезда на отбора Кристиано Роналдо към този момент е упълномощил на персоналния си сътрудник Жорже Мендеш задачата да му търси нов клуб от лятото, написа още „ Gazzetta dello Sport “. Договорът на 36-годишния нападател изтича в края на идващия сезон, само че носителят на пет „ Златни топки “ няма предпочитание да извърши контракта си до дъно.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес към този момент отхвърли опцията Роналдо да се завърне в отбора на „ лос бланкос “, където игра в интервала сред 2009 и 2018 година.

Така вид остава различен негов някогашен клуб - Манчестър Юнайтед. Португалецът обаче ще би трябвало да понижи заплатата си. В Ювентус той получава по 31 милиона евро на сезон. Ако си тръгне от Торино, то той ще би трябвало да заплаща и по-големи налози върху приходите си от спонсорски контракти.

През този сезон Роналдо има 25 гола в Серия А и общо 32 във всички шампионати.

According to La Gazzetta dello Sport, wants to leave at the end of the season: ‘They’ve broken up, but they are still living together.’
— footballitalia (@footballitalia)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР