Грандиозен трофей падна в събота по време на ловен излет

...
Грандиозен трофей падна в събота по време на ловен излет
Коментари Харесай

Опитният авджия Орхан уби 330-килограмов звяр

Грандиозен трофей падна в събота по време на ловджийски излет на дружинката от гърменското село Дебрен. Един от най-опитните авджии от селото – Орхан Гавазов, съумя да повали с един изстрел най-големия глиган, уцелван в Югозападна България, с тегло към 330 кг. Дивечът е повален тъкмо в 10 часа в съботния ден в местността Шейнското с помощта на гончето на Гавазов. То надушило следите на прасето и го подгонило. По този метод дивото животно попаднало тъкмо против дулото на ловеца, написа struma.bg.

Трофеят на Орхан Гавазов зарадва всички негови сътрудници. Новината бързо обиколи селото и той бе покрит с поздравления.
„ Прасето е най-голямото, което сме улавяли в миналото. Тежи над 330 кг, а зъбите му са дълги 22 сантиметра. Това е първият огромен триумф за сътрудника този сезон “, разясниха членовете на ловната дружинка в Дебрен.

Те се трансфораха в отличници през този сезон, защото единствено за няколко седмици съумяха да повалят най-големите свине в района. По време на втория ловджийски излет уцелиха 240-килограмов глиган, а единствено седмица по-късно усъвършенстваха резултата си с 280-килограмов.

Според локалните последният повален глиган е основал доста неприятности на хората, като опустошавал нивите и реколтата им.
Преди седмица пък младите им сътрудници от хаджидимовското село Теплен уловиха два глигана от по 150 кг. Те бяха повалени от Светлозар Данелов и Наум Бекяров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР